На Дні поля в Полтавщині агровиробники ознайомилися з новими сортами і гібридами українських селекціонерів

За матеріалами інтернет-видань 14.06.2024 531
На Дні поля в Полтавщині агровиробники ознайомилися з новими сортами і гібридами українських селекціонерів
12 червня 2024 року Департамент агропромислового розвитку  Полтавської ОВА спільно з Полтавською державною сільськогосподарською дослідною станцією
ім. М.І. Вавилова в с. Степне Полтавського району провели День поля.
У заході взяли участь керівники та агрономи сільськогосподарських і фермерських господарств Полтавської області, студенти Полтавського державного аграрного університету та Фахового коледжу управління, економіки і права ПДАУ.
На думку заступника директора Департаменту агропромислового розвитку Олега Палія, проведення подібних заходів сприятливе для розвитку селекції та виявлення потенційно найкращих сортів та гібридів в умовах Полтавської області.
Директор дослідної станції Михайло Сокирко ознайомив із сортами культур на демонстраційних полігонах озимих та ярих. Тут були представлені різні сорти пшениці, ячменю, жита, тритикале селекції наукових установ України, зокрема Полтавського державного аграрного університету, Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН, ННЦ «Інститут землеробства» НААН, Миронівського інституту пшениці ім. В.М. Ремесла, Селекційно-генетичного інституту НЦНС.
Провідні фахівці та представники розробників сортів надали вичерпні роз’яснення щодо кількісних та якісних показників кожного сорту.
Присутні на заході агровиробники зацікавились представленими сортами та виявили бажання придбати їх для посіву у своїх господарствах.
 
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ