Єдиний правильний шлях росії - здатися і відійти, - Сергій Кислиця

За матеріалами інтернет-видань 09.09.2022 340
 
      фото: facebook Кислиці
                                                                        ЗАЯВА
         Постійного Представника України посла Сергія Кислиці на засіданні Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні.
8 вересня 2022 року.
     Пане Президенте,
     Шановні члени Ради Безпеки,
Я також впізнаю тут представника терористичної росії в постійному посаді Радянського Союзу.
Хочу подякувати заступнику Генерального секретаря Ідзумі Накаміцу за її брифінг.
       У 2008 році росія вторглася в Грузію. У своєму Різдвяному телеефірі 2008 року королева Єлизавета II сказала: "Коли життя здається важким, мужні не лягають і не приймають поразку; вони тим більше налаштовані боротися за краще майбутнє. ” Цей вислів не тільки відомий, але й дуже актуальний для трагічних подій в Європі внаслідок незаконної, неспровокованої та невиправданої війни росії проти України та проти всього цивілізованого світу. Світ сумуватиме за мудрістю королеви. Нехай її величність спочиває з миром!
         Розпочавши свою агресію проти України у 2014 році, вторгнувшись в Україну у лютому 2022 року, росія порушила норми та принципи практично всіх фундаментальних міжнародних документів, включаючи двосторонні та багатосторонні домовленості та Закінцевий акт і, перш за все, Статут ООН.
Ніхто на цій планеті, крім Дамаска та Пхеньяна, не сумнівався б у цьому, і немає сенсу витрачати витрачений час Ради Безпеки на обґрунтування цього моменту.
     Дозвольте мені лише посилатися на резолюцію Генеральної Асамблеї ООН, прийняту на 11-й надзвичайній спеціальній сесії 2 березня переважною більшістю з 141 держави-члена, і яка найсильнішим чином засвідчує агресію з боку рф в Україні в порушення статті 2(4) Статуту.
Міжнародне право охороняє суверенітет і територіальну цілісність України. Міжнародне право явно надає нам притаманне право на самозахист, яке закріплене зокрема в статті 51 Статуту ООН.
     Жодна держава, яка присутня в цій палаті, крім росії, не несе відповідальності за нездатність Ради ефективно виконувати свої функції згідно Устату ООН. Це виключно наявність росії в постійному кріслі СРСР іммобілізувала Раду Безпеки щодо забезпечення миру та безпеки України.
         Ми захищаємо себе, Європу, світ та Статут ООН, і будемо продовжувати боротися, доки не буде звільнено останній дюйм суверенної території України, включно з Крим. Наголошую, у суворій відповідності до положень статті 51 Статуту ООН, яку ми всі зобов'язані відстоювати.
Ми будемо боротися проти окупантів, поки всі російські солдати, які зайшли в Україну, щоб вбивати її народ, не будуть переможені. Єдине, що путін може зробити, щоб врятувати життя своїх солдат, це віддати наказ про їхнє негайне відведення.
     Рівень людських страждань та руйнувань в Україні, рівень глобальних наслідків російської агресії дають зрозуміти, що боротьбу з путіним сьогодні можна порівняти лише з нашою спільною боротьбою з Гітлером під час Другої світової війни . .
Нагадаю, що документ під назвою Декларація Організації Об'єднаних Націй, і це був перший раз, коли термін Організація Об'єднаних Націй був підписаний у 1942 році у Вашингтоні, округ Колумбія, щоб знову об'єднати народи по всьому св. нацистів.
       Як писав у своїх мемуарах колишній радянський лідер Нікіта Хрущов: "Якби США нам не допомогли, ми б не виграли війну". Навіть диктатор Сталін запропонував таку думку в Тегерані в 1943 році.
Саме завдяки цій глобальній єдності, через кредит-лізу, завдяки сприянню американського народу та інших союзників, нам вдалося перемогти Гітлера.
Зло путіна, як і гітлера перед ним, вимагає глобальної відповіді. Так було під час Другої світової війни. Це так зараз і Україна та її союзники роблять все можливе, щоб забезпечити таку реакцію.
         Звільнення українських територій, що триває у Харківській та Херсонській областях, є найкращим доказом ефективності наших зусиль.
російська федерація вже багато разів зловживала в Раді Безпеки, в тому числі і цього тижня. Ми закликаємо росію навчитися поважати цей орган. Однак очевидно, що російська делегація має багато марення - хибних переконань, які не базуються на реальності. Галюцинації - бачити або чути речі, яких немає. І нескінченний список інших негативних симптомів.
      Це складний стан. Але дозвольте мені запропонувати, що ці симптоми повинні вивчати та лікувати не в цій палаті та не дипломати. Вони потребують іншого типу кваліфікації, та різних кабінетів. Можливо, менше ніж за милю від штабу ООН на тій же Першій авеню. То везіть їх туди і просіть на терапію!
Є лише один справді правильний шлях врятувати життя тисяч українських та фактично і російських громадян. Тобто здатися і відступити! Якщо цього не станеться, ніяка терапія не допоможе.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ