У ДАРі вже зареєструвалися 200 членів Асоціації фермерів Дніпропетровської області

Марина Бабич 09.09.2022 563
У ДАРі вже зареєструвалися 200 членів Асоціації фермерів Дніпропетровської області

Відомо, що в Україні до 15 листопада триває прийом заявок на державну підтримку аграріїв у ДАРі.
ДАР -  єдина цифрова платформа для сільгоспвиробників, яка надає їм  доступ до інформації про наявні програми державної підтримки. Зокрема, з 1 вересня вступила в дію програма безповоротньої допомоги аграріям, яка передбачає  фінансову підтримку малих агровиробників. Тих, хто обробляє від 1 до 120 га або утримує від 3 до 100 корів. Розмір допомоги становить  3 100 грн. на один гектар сільгоспугідь або 5 300 грн. на кожну корову. Подавати заявку до 15 листопада можуть фізичні, юридичні особи, підприємці при єдиній обов'язковій умові - офіційній реєстрації земельних ділянок і поголів'я.
Ця програма держпідтримки діє в усій Україні, крім тимчасово окупованих територій і тих, що офіційно визнані зонами бойових дій. Тому 9 територіальних громад Дніпропетровщини, що знаходяться в зоні бойових дій у Нікопольському, Синельниківському, Криворізькому районах,  не можуть скористатися такою державною підтримкою.
За словами заступника Голови Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області Олександра Чебанова, за перші 9 днів дії програми із 800 діючих членів Асоціації близько 200 вже зареєструвалися в ДАРі.

"Це досить вагома підтримка аграріїв у той час, коли закупівельні ціни на с/г продукцію дуже низькі, а ціни на міндобрива і дизельне пальне занадто високі. Сільгоспвиробники за рентабельність і не думають. Ми думаємо, як вижити. Тому 3100 грн. помножити на 120 га - це вже кошти, щоб придбати насіння для посівної, дизельне пальне, добрива, корми. Зараз, приміром,  важливе насіння ріпаку і озимої пшениці. Це те, з чим потрібно входити в урожай - 2023", - підкреслив Олександр Чебанов .

Він додав, що ДАР - своєчасна зручна платформа, де працює не тільки реєстр агровиробників, а й надається можливість господарю самому відстежувати в онлайн режимі всі програми держпідтримки.
Подібні цифрові платформи діють як  для  сільгоспвиробників ЄС, так і для аграріїв України.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ