Експерти «Дніпровської політехніки» дослідили життя в трьох громадах Дніпропетровщини

За матеріалами інтернет-видань 16.08.2024 97
Експерти «Дніпровської політехніки» дослідили життя в трьох громадах Дніпропетровщини

За результатами дослідження Альянсу українських університетів, громади Дніпропетровщини більш стійкі і здатні до адаптації та воєнних викликів. Повідомляє Микола Лукашук, голова Дніпропетровської облради.
Зазначається, що експерти «Дніпровської політехніки» проводили дослідження в трьох громадах Дніпропетровської області, які потерпають від воєнних дій -  Марганецькій, Зеленодольській та Мирівській.
Микола Лукашук зауважує, що мешканці високо оцінюють роботу місцевої влади та якість деяких послуг (освіта, комунальні послуги, зокрема, теплопостачання).
Бізнес, незважаючи на труднощі, продовжує працювати і планує розвиватися.

Основними викликами є забезпечення жителів повноцінними укриттями.   Особливо гостро стоїть питання бомбосховищ у Мирівській громаді.
Відзначаються і перебої з водопостачанням та інтернетом – це серйозна проблема для багатьох громад.
Підкреслюється, що бізнесу бракує підтримки з боку місцевої влади, а дефіцит кваліфікованих кадрів гальмує розвиток. Серед найбільш затребуваних спеціалістів: бухгалтери, продавці, слюсарі, столяри, зварювальники, електрики, верстатники, оператори пилорами, інженери.  
Якістю медичних послуг мешканці задоволені, але існують проблеми з доступністю до медзакладів та недостатньою кількістю медпрацівників. Особливо це відчувається поблизу лінії фронту, де лікарні часто пошкоджені або зруйновані.
У той же час мешканці Мирівської громади незадоволені такими галузями, як водопостачання, дошкільна освіта, дорожня інфраструктура, економічний розвиток, спорт, інклюзивність та безбар’єрність. Також представники бізнесу наголошують на необхідності зниження орендної плати за комунальне майно та надання пільг на сплату місцевих податків.
Дослідження виявили проблеми у громадах Дніпропетровщини, над вирішенням яких треба працювати.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ