Експортні ціни на агропродукцію

За матеріалами інтернет-видань 16.08.2024 105
Експортні ціни на агропродукцію

SPIKE BROKERS повідомив, що станом на 15.08 в Україні зібрано пшениці - 21.6 млн тонн (100% площ), ячменю - 5.48 млн тонн (100% площ), гороху - 459 тис. тонн (99% площ), ріпаку - 3.35 млн тонн (99% площ).

КУКУРУДЗА
Активність збуту кукурудзи нового врожаю з боку виробників знизилася. Покупці все ще не визначилися з торговою програмою на кукурудзу, а виробники зосереджені на збуті сої. Зміцнення євро відносно американської валюти призводить до зниження цін у напрямку Європи. Ціни в доларах США залишаються без значних змін в напрямку портів порівняно з цінами минулого тижня.

ПШЕНИЦЯ
Ціни на пшеницю залишилися без значних змін порівняно з рівнем минулого тижня. Варто відзначити підвищений попит на фуражну пшеницю з показником білка 10% і вище. Різниця між фуражною та продовольчою пшеницею має тенденцію до звуження.

РІПАК
Цінові рівні на ріпак підвищилися порівняно з минулим тижнем внаслідок відновлення котирувань на біржі МАТІФ. Ціни в доларах США отримали додаткову підтримку та зросли в напрямку порту через девальвацію американської валюти.

СОНЯШНИК
Соняшник нового врожаю торгується на рівні 490-500$ США з ПДВ у напрямку портів, залежно від вмісту олії. Південні регіони розпочали збирання соняшнику з рекордно низьким показником олії 33-36% на суху речовину. Основною причиною цього стали посуха та високі температури, відзначають виробники.
 

СОЯ
Після оновлення даних USDA та збільшення посівних площ сої в Україні до 2.9 млн га, врожай олійної культури прогнозується на рівні 6.8 млн тонн проти попередньої оцінки 5.5 млн тонн. Значне зростання врожаю сої вже відображено в активних пропозиціях виробників на вересень-листопад, що додає тиску на ціни в умовах обмеженого попиту. Виробники надають перевагу збуту сої, а не кукурудзи.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ