Експорт України за три квартали цього року на кілька відсотків більший, ніж за аналогічний період торік

За матеріалами інтернет-видань 29.09.2022 480
Експорт України за три квартали цього року на кілька відсотків більший, ніж за аналогічний період торік

За словами заступника Міністра економіки Тараса Качки,  наразі  торгівля між Україною і Європейським Союзом фактично відновилася. У серпні експорт у ЄС склав 90% рівня експорту, зафіксованого в серпні 2021 р. А за три квартали 2022 р. Україна  експортувала до ЄС, попри війну, навіть на кілька відсотків більше, ніж за І-ІІІ квартали 2021 року.
Він, зокрема,  додав, що торговельній активності українських експортерів сприяла ціла низка кроків, здійснених країнами ЄС та Урядом України. Зокрема, скасування квот та мит Європейським союзом спростило експорт аграрної продукції. Надзвичайно сприяли пожвавленню торгівлі «лінії солідарності», започатковані Єврокомісією для України, та посилення спроможності митної інфраструктури.
Ще одним позитивним кроком, Тарас Качка вважає, - «митний безвіз», який діятиме з 1 жовтня. З цього часу набудуть чинності для України Конвенція про процедуру спільного транзиту та Конвенція про спрощення формальностей у торгівлі товарами, що дозволить вантажам ще швидше проходити кордони між Україною та країнами ЄС.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ