Відшкодування ПДВ аграріям лише на папері

Новини компаній 29.09.2022 374

Критична ситуація із затримками відшкодування ПДВ спонукала Український клуб аграрного бізнесу звернутися з проханням до Уряду якнайшвидше врегулювати це питання. Про це 27 вересня повідомила пресслужба УКАБ, пише "АПК-Інформ".
  

«Попри те, що у травні було прийнято рішення про відновлення відшкодування експортного ПДВ, воно залишилось лише на папері. На практиці аграрії досі очікують, коли система знову запрацює. Станом на кінець вересня ряд агропідприємств не отримали відшкодування навіть за лютий 2022 р., а дехто все ще очікує на відшкодування і за січень», – йдеться у повідомленні.
 

Учасники УКАБ інформують, що  до війни 95% ПДВ відшкодування підтверджувалось камерально і лише 5% переводилось в перевірки, а за січень-лютий 2022 р. лише 5% було підтверджено камерально, а 95% переведено в перевірки. Проте і по завершених перевірках сільськогосподарські виробники досі не отримали відшкодування. Тобто, навіть якщо у компанії є всі офіційні підстави на отримання відшкодування ПДВ, цього не відбувається.

 

Як зазначають в  УКАБ,  якщо ситуація з відшкодуванням ПДВ експортерам найближчим часом не зміниться, то і без того складне становище аграріїв погіршиться. Але такий стан справ вплине не тільки на фінансові показники аграрних підприємств, проте і на державний бюджет, адже надходження ПДВ зменшаться через «нетиповий експорт».


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ