Експортні відправки залізницею до Європи знижені

За матеріалами інтернет-видань 22.11.2023 337
Експортні відправки залізницею до Європи знижені

Агроекспорт залізничним транспортом в напрямку Європи знизився до рівня середньодобової передачі вантажів у листопаді - 460 вагонів на добу. Зниження швидкості руху залізничного транспорту по Україні, в тому числі, вплинуло на зменшення експортних відправок цим видом транспорту в напрямку Європи.

 

Зменшення товаропотоку українського товару через західні кордони змусило європейських перевізників переглядати ставки перевезення вже з грудня. Останні котирування фрахту європотягами з Чопу на Північ Італії склали 58-62€ за тонну.

Протилежною є ситуація на ринку внутрішніх залізничних перевезень в Україні. Ставки в Україні суттєво збільшилися за останній тиждень. Не ринковою є ситуація штучного підняття ставок залізничних перевезень в Україні при профіциті вагонів та значно менших обсягах внутрішнього перевезення, ніж до воєнного часу. Багато хто із залізничних перевізників відмовився від виконання перевезень, не витримавши підняття ставок оренди вагонів. Агровиробники віддають перевагу автомобільним відправкам, які є більш прогнозованими та, в більшості випадків, економічно вигіднішими.

 

SPIKE BROKERS

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ