ЕВЕНТУС – найефективніший гербіцид для сої

Прес-релізи 08.05.2024 569

Боротьба з бур'янами має вирішальне значення для вирощування сої, адже ми пам’ятаємо, що дана культура – слабкий конкурент. Вона повільно росте на початку вегетації, слабко затіняє поверхню ґрунту, а коренева система проникає відносно неглибоко. Все це призводить до зниження врожайності культури, утруднення процесу збирання, а також підвищення чутливості сої до хвороб та шкідників. 

ЕВЕНТУС проти бур'янів

Молоді рослини сої найбільш вразливі до шкодочинної дії бур'янів протягом перших 40-60 днів. Тому, вибираючи гербіциди для сої, потрібно орієнтуватися на засоби захисту, які знищують небажану рослинність на ранніх стадіях, не впливаючи при цьому на основну культуру.

З цими задачами ефективно впорається ЕВЕНТУС від компанії ADAMA – гербіцид комплексної селективної дії. Препарат ефективний у боротьбі з такими дводольними бур'янами:

  • лобода біла;
  • хвощ польовий;
  • паслін чорний;
  • падалиця соняшнику;
  • амброзія полинолиста тощо.

Слід зазначити, що лобода біла виділяє феноли – токсичні сполуки, які шкодять не лише сільськогосподарським культурам, а й людині. Саме тому так важливо мати ефективний засіб для її контролю. 

Склад та особливості

Гербіцид ЕВЕНТУС випускають у формі мікроемульсії – високотехнологічної суміші води, олії та активних речовин. Завдяки мікродисперсному розпилюванню препарат швидше потрапляє у ґрунт та на поверхню рослин і, відповідно, починає швидше діяти. 

ЕВЕНТУС має у своєму складі дві активні діючі речовини: 

  • Бентазон – ефективно знищує широколисті бур’яни, зокрема стійкі до хімічних сполук 2,4-Д та МЦПА, і, водночас, є безпечним для бобових культур;
  • Кломазон – активно поглинається як корінням, так і листям оброблених рослин, що дає змогу надійно контролювати ріст і розвиток бур'янів у посівах.

Низький вміст кломазону в складі гербіциду ЕВЕНТУС забезпечує відсутність негативного впливу на наступні культури в сівозміні.

ЕВЕНТУС: інструкція та норми використання

Найбільш ефективно ЕВЕНТУС працює у суху теплу погоду. При таких умовах він краще поглинається рослинами бур’янів. Норма витрати гербіциду залежить від ступеню забур’яненості посівів та фази розвитку бур’янів.

Оптимальною вважається норма 1,8 л/га – саме вона забезпечує максимальну ефективність проти широколистих бур’янів у фазі від 2 до 6 листків за нормальних умов вегетації і помірної засміченості посівів.

 

Максимальна норма – 2 л/га – використовується у разі високої забур’яненості. Максимальна норма забезпечує довготривалий ефект проти бур’янів, що проростають, та ефективний контроль перерослих бур’янів. Не рекомендується використовувати максимальну норму, коли рослина знаходиться в стані стресу та має слабкий восковий шар.

Замовляти гербіцид ЕВЕНТУС краще у регіональних представництвах компанії ADAMA. Так ви придбаєте препарат за вигідною ціною. Окрім того, професійні консультанти нададуть детальні роз’яснення стосовно регламенту використання препарату та корисні поради щодо захисту сої.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ