Парламент звільнив Міністра агрополітики Сольського

Микола Ясень 09.05.2024 373

 

photo_2024-05-09_12-30-19

Сьогодні рішенням Верховної Ради Миколу Сольского зільнено з посади Міністра аграрної політики. Про це повідомив депутат Ярослав Железняк у своєму телеграм каналі. Як відомо, пан Сольський ще 25 квітня сам подав заяву про відставку. Але після того, як правоохоронні органи держави оголосили йому підозру в оборудках із землями майже на півмільярда гривень. Із землями, які були де

Так от, сьогодні у Верховній Раді перед звільненням Сольський першим ділом знайшов за потрібне відзвітувати про свою роботу, а потім і виголосив власну версію та власне бачення з приводу висунутих йому звинувачень.

Якщо вірити Миколі Сольському, то НАБУ підозрює його за зловживання, які він мовляв скоїв ще будучи нардепом і головою аграрного Комітету Верховної Ради. Тоді на переконання слідчих прокуратури він спритно зумів прибрати до рук земельні ділянки, які перебували у постійному користуванні двох державних агропідприєств. Прибрав, а далі й розпорядитися ними у власних корисних інтересах. Яким чином все це він зробив? А залучивши підлеглих посадовців з органів Держгеокадастру, Сольський викрав і слідом знищив документи, на підставі яких землями користувалися державні аграрні підприєства. А раз зникли, пропали у них землевпорядні папери й проекти, то значить вони... незаконно кристувалися угіддями-землями сільськогосподарського призначення-  на момент оборудки вартістю більше, ніж 290 мільйонів гривень.

 Але й це ще не все. Аналогічно були ніби підготовлені "умови" таким же робом відібрати державні земельні угіддя ще в одного господарства. На цей раз більше, ніж на 190 мільйонів. Просто Сольський зі своїми спільниками  не встиг завершити другу операцію - йому завадили стражі  правопорядку...

Всі ці підозри та звинувачення тепер уже ексміністр рішуче спротував і відкинув. Він "відкрив очі" депутатам парламенту тим, що події та зловживання, котрі йому приписуються, відбувалися у 2017 - 2018 роках. А тоді він... не був ще головою Комітети з аграрних та земельних питань, тим паче не був ще й Міністром. Відтак можливостей "закрутити настільки підступну операцію" він на ті часи не мав.

І свою сповідь перед народними депутатами Сольський завершив твердою обіцянкою забезпечити відкритість слідства, не приховувати аніяких фактів - отож не сумнівається, що  слідство ні в чому його насправді обвинуватити не матиме підстав, ще точніше - не зможе. А раптом справа дійде до суду, то суд неодмінно виправдає його.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ