Єврокомісія вживатиме швидких заходів до українського імпорту

Новини компаній 21.03.2024 345
Єврокомісія вживатиме швидких заходів до українського імпорту

Як повідомляє АПК - інформ з посиланням на сайт Європарламенту, 19 березня Європейський парламент і Європейська Рада досягли попередньої домовленості про продовження заходів лібералізації торгівлі для України в умовах військового вторгнення РФ.
Зазначається, що імпортні мита і квоти на експорт української сільськогосподарської продукції до ЄС буде продовжено ще на 1 рік - до 5 червня 2025 р.

Втім, Єврокомісія може вжити швидких заходів і застосувати будь-які заходи, які вважатиме за потрібне, якщо виникнуть значні порушення на загальному ринку ЄС або ринках однієї чи кількох країн Євросоюзу через український імпорт.

Наголошується, що в узгодженій постанові передбачається екстрене гальмування у разі потреби імпорту з України особливо чутливої ​​сільськогосподарської продукції, а саме - птиці, яєць і цукру. Крім того, євродепутати домоглися розширення цього переліку, включивши до нього овес, кукурудзу, крупи та мед. Вони також досягли твердих зобов’язань від Єврокомісії вжити заходів, якщо відбудеться сплеск українського імпорту пшениці.
У разі, якщо імпорт з України вищевказаних продуктів перевищить середні обсяги 2022-2023 років, тарифне регулювання знову буде введено. Термін прийняття рішення з цього приводу буде скорочено з 21 до 14 днів.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ