Європа платить за газ у сім разів більше, ніж США

Новини компаній 03.10.2022 468
Європа платить за газ у сім разів більше, ніж США

У Європі скорочується промислове виробництво, навіть попри наявність скорочення дефіциту газу, оскільки ціна на нього надто висока, повідомляє Bloomberg, пише "Енергоатом".
Зазначається, що наразі Європа платить за газ у сім разів більше, ніж США. Це і  підкреслює кризу конкурентоспроможності континенту.
Уряди по всій Європі, де промислове виробництво становить приблизно чверть економіки, вживають екстрених заходів, щоб підтримати комунальні послуги та пом’якшити вплив кризи.
У Німеччині різке зростання вартості імпортованих енергоресурсів компенсувало її дорогий експорт автомобілів і машин, а хімічні компанії почали переносити виробництво за межі країни. Зокрема, Volkswagen, найбільший автовиробник Європи, попередив про можливе перенесення виробництва з Німеччини та Східної Європи, якщо ціни на енергоносії не впадуть.
У Франції виробник скла Duralex заявив, що переводить свою піч у режим очікування на 5 місяців попри те, що книга замовлень компанії заповнена, а продажі зростають, - йдеться у повідомленні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ