Фермерам України потрібен час для реалізації зеленого курсу ЄС

За матеріалами інтернет-видань 22.05.2024 353
Фермерам України потрібен час для реалізації зеленого курсу ЄС

   Українським виробникам аграрної продукції необхідний час для реалізації вимог Європейського зеленого курсу, який передбачає збереження навколишнього середовища. Про це заявив тимчасовий виконувач обов’язків міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, пише "АгроПоліт.ком".

   Він зауважив, що фермери вже почали активно долучатися до реалізації зеленого курсу ЄС. Тарас Висоцький підкреслив, що через повномасштабну війну рф проти України велика частина сільськогосподарських земель України виявилася забрудненою.

   Представник Мінагро додав, що вже зараз фермери України готуються вирощувати культури, що поглинають, як важкі метали, так і парникові гази. Посадовець сказав, що такий підхід стане внеском у досягнення цілей зеленого курсу ЄС.

Сьогодні українські виробники вирішують величезні проблеми, пов’язані зі зміною клімату та захистом навколишнього середовища. Культура ведення бізнесу в екологічно чистий спосіб не є новою для українських фермерів та сільгоспвиробників. Зокрема, Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, який надає гарантії для малих фермерів, має чіткі вимоги до норм екологічної складової діяльності таких господарств», — зазначив Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, в ОП визначилися з кандидатом на посаду аграрного міністра, це буде т. в. в. міністра Тарас Висоцький, пізніше. Також Україна та Корея налагоджують аграрну співпрацю.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ