Фермери Одещини добре розуміють значення слова «досвід»

За матеріалами інтернет-видань 05.06.2024 373
Фермери Одещини добре розуміють значення слова «досвід»

Перед початком жнив в Одещині сімейне сільгоспідприємство БАЛКАНИ та компанія BAYER з партнерами зібрали фермерів для обміну досвідом. Повідомив Сергей Бодя, фермер, керівник ФГ «СІМ-АГРОЮГ» і блогер з м. Арциз.
Він, зокрема, зауважив, що в такій зоні степу, де через рік посухи вже багато землеробів розуміють, що треба зменшувати норму висіву до оптимальної кількості насінин на гектар,а це приблизно від 1.8млн до 3.5млн/га,замість норм, які були раніше 4.5млн-6млн/га.

"Планувати майбутній врожай нам всім бажано від запасів вологи за осінньо-зимній періоди,а не від кількості внесених добрив,які під час посухи висушують рослини ,що не дає отримати якісного врожаю. Було ще багато  доповідей від фермерів, які впровадили у себе кулісний посів кукурудзи, і це гарно впливає на майбутні три врожаї. Сімʼя Златових тепло зустріла всіх фермерів та показали свої посіви і технологію вирощування озимих ячменя, пшениці після різних попередників. Також вивчали тему нових сучасних гібридів ріпака, систему захисту рослин від BAYER,DEKALB", - розповів Сергій Бодя.

Він підкреслив, що фермери добре розуміють значення слова "досвід". Це великі фінансові втрати, і час терміном в цілий рік життя, тому кожне слово має вагому цінність для інших колег.
За його словами, і малі фермери, і більш потужні, і всі однаково вважають, що згуртованість в ці тяжкі часи війни допоможе нам зберегти людяність, наші грунти, та саму галузь в цілому. Усі брати родини Златових та їх батько знову влаштували атмосферу єдності і поваги ,тому побажаємо їм успіхів і нам всім поруч з ними.

"Друзі, шануймо один одного і не треба  бачити в один одному конкурента, а можно побачити партнера та колегу -  і все це можливо. Миру і наснаги всім", -  впевнений фермер з Одещини.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ