Флот УДП перевозитиме українське збіжжя з Ізмаїла до румунського порту Констанца

За матеріалами інтернет-видань 17.07.2024 124
Флот УДП перевозитиме  українське збіжжя з Ізмаїла до румунського порту Констанца

Наразі в Ізмаїлі на філії «Бессарабська» "Нібулону" вантажаться перші баржі збіжжям від українських аграріїв.  Незабаром вони самохідним флотом вирушать у перший рейс на Констанцу.  Повідомив "Нібулон", зазначивши про початок співпраці з ПрАТ «Українське Дунайське Пароплавство».
За словами директора з логістики «НІБУЛОНу» Сергія Калкутіна,  через повномасштабне вторгнення рф робота внутрішніх водних шляхів для перевезення аграрної продукції, на яку був орієнтований «НІБУЛОН», була заблокована. Втім, вдалося поновити  роботу свого флоту і терміналів, зробивши акцент на перевезеннях Дунаєм через новозбудовану філію «Бессарабська».
Експерти компаніїї вважають, що сьогодні Україна ризикує втратити цей альтернативний канал експорту збіжжя від українських агровиробників: з відкриттям портів Великої Одеси вартість доставки на маршруті Ізмаїл – Констанца дорожча в середньому на 8–10 доларів на тонну.  
У той же час у ситуації, коли Миколаїв як конкурентний ринок перевалки збіжжя заблокований, покладатись на експорт лише через порти Великої Одеси не варто, адже ситуація в Чорному морі може різко змінитись.  
Саме тому Україні вкрай важливо зберегти альтернативний ланцюг перевезень Ізмаїл – Констанца.
«НІБУЛОН» прагне диверсифікувати ризики, покращити ефективність роботи та гарантувати  партнерам-агровиробникам стабільні перевезення їхньої продукції до світових ринків.

Нібулон

 

 

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ