Футболісти України програли Румунії 0 : 3 в першому матчі ЄВРО 2024

За матеріалами інтернет-видань 18.06.2024 420

Фото: Getty Images

   Збірна України поступилася Румунії в першому турі чемпіонату Європи-2024 з футболу — 0:3 на полі німецького Мюнхена.

   Національні збірні України та Румунії зустрічалися між собою вперше на офіційному рівні. Суперники "синьо-жовтих" потрапили на Євро із першого місця у відбірковій групі, не зазнавши жодної поразки у кваліфікації.

   До першого туру збірна України підходила після трьох товариських матчів, у котрих підопічні Сергія Реброва зіграли внічию з Німеччиною (0:0), поступилися Польщі (1:3) та розгромили Молдову (4:0).

   Як пройшов матч України на Євро-2024?

  • Перший удар у площину воріт завдавали румуни. На восьмій хвилині з відстані до м'яча прикладався Флорінель Коман — Андрій Лунін м'яч зафіксував.
  • Україна на екваторі тайму відповіла спробою Артема Довбика, але після удару нападника м'яч пролетів значно вище воріт.
  • Попри контроль м'яча від України, що мала понад 70 відсотків володіння на початку матчу, першою забила Румунія. М'яч після невдалого вибивання потрапив до капітана суперників Ніколає Станчу, який не залишив воротареві шансів ударом у "дев'ятку".
  • Наприкінці тайму Станчу міг оформити дубль прямим ударом з кутового — зі стандарту поцілив у поперечину воріт України.
  • Голом завершився інший дальній удар Румунії на 53-й хвилині. Резван Марін відправив м'яч у нижній кут попід руками Луніна — 2:0.
  • Ще за чотири хвилини Україна поступалася із розгромним рахунком 0:3. Денніс Дрегуш з відстані кількох метрів замкнув простріл від партнера. Епізод переглянули арбітри, але офсайд у румуна не зафіксували.
  • Нагоду скорочувати відставання мав Георгій Судаков, але з його небезпечним ударом впорався голкіпер Флорін Ніце. У компенсований час у поперечину також поцілив Роман Яремчук, після спроби перекинути воротаря суперників.

Євро-2024. 1-й тур

Румунія — Україна 3:0

Гол: Станчу, 29, Марін, 53, Дрегуш, 57

Що означає результат матчу?

  • Найбільша поразка України в матчах групового раунду чемпіонатів Європи. Досі на цьому рівні "синьо-жовті" не поступалися з різницею в понад два голи.
  • Втретє українці з поразки розпочали виступ на чемпіонатах Європи. У 2016 році збірна поступилася в першому турі Німеччині (0:2), у 2021-му — Нідерландам (2:3).

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ