«Гайворонський експрес» закрив паровозний сезон 2022

За матеріалами інтернет-видань 28.12.2022 435
«Гайворонський експрес» закрив паровозний сезон 2022

Укрзалізниця  наполегливо популяризує не тільки залізність  своїх людей, а й вагонного господарства. Так, стараннями залізничників запущено в ретро - тури «Гайворонський експрес». Це ретро - потяг, який прямує  за маршрутом Гайворон — Бершадь, по території Вінницької та Кіровоградської областей.  
Старий паровоз Гр-280, випущений у 1950 році та 4 раритетні вагончики Pafawag, виготовлені у Польщі наприкінці 1950-х, стали туристичними магнітами для відвідувачів з різних міст України і світу.
За словами керівника напрямку вузькоколійних залізниць та ретро-техніки "Укрзалізниці" Олега Заблудовського, перший такий туристичний ретро-потяг організований саме залізницею, а не туристичними фірмами чи приватними особами, як це робилося раніше.
Наразі паровозний сезон 2022 "Гайворонського експресу" завершений. Для бажаючих здійснено кілька ретро-турів з ярмарками, піснями, українською смачною кухнею.


Безперечно, така рухома туристична локація знайшла чимало своїх поціновувачів. А ще вона стала передноворічним позитивним святом для гостей і місцевих мешканців Гайворонської і Бершадської громад. Туристи пізнавали чужий край і навчалися любити свій, що заслуговує на повагу і схвалення. Тому недарма найактивніші працівники Гайворонської вузькоколійки отримали почесні грамоти і подарунки за розвиток туристичних магнітів рідного підприємства.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ