Генеральний секретар Міжнародної морської організації (IMO) Кітак Лім в Україні

За матеріалами інтернет-видань 29.08.2022 689
Генеральний секретар Міжнародної морської організації (IMO) Кітак Лім в Україні

Сьогодні Україну відвідав Генеральний секретар Міжнародної морської організації (IMO) Кітак Лім. Повідомив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.  Він, зокрема, зазначив, що візит Кітака Ліма здійснений з метою переконання, що процес завантаження суден в ході виконання Ініціативи про безпечне транспортування агропродукції відбувається згідно з усіма необхідними нормами.
Хоча станом на сьогодні через порти Великої Одеси вже експортовано майже 1,5 мільйона тонн агропродукції, цього недостатньо для запобігання світовій продовольчій кризі, - зазначив Міністр.
За його словами, реалізація Ініціативи була б неможливою без підтримки Збройних Сил та Військово-Морських Сил України. Ще в квітні на горизонті Одеси стояли російські військові кораблі. Спочатку ЗСУ нейтралізували один, потім другий, а ще через невеликий проміжок часу вони взагалі перестали наближатися до міста. Далі — звільнення острову Зміїний, і з цієї точки деблокада портів стала можливою.

"Сьогодні у фокусі розмови з Генеральним секретарем IMO — розширення дії Ініціативи на інші категорії українського експорту. Водночас ми розуміємо, що масштабування проєкту буде неможливим без покращення безпекової ситуації в Чорному морі. Тому разом з командувачем Військово-Морських Сил Збройних Сил України Олексієм Неїжпапою, очільником Одеської військової адміністрації Максимом Марченком обговорили безпекові виклики для цивільного судноплавства та стабільної роботи портів", - наголосив Олександр Кубраков.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ