Кукурудза стоятиме у полі до весни?

За матеріалами інтернет-видань 29.08.2022 338
Кукурудза стоятиме  у полі до весни?

За словами заступника голови Всеукраїнської Аграрної Ради Дениса Марчука у коментарі виданню DW, нині деякі  фермери  вирішують не збирати кукурудзу, а залишити її стояти у полі до весни. Проблеми дві - відсутність приміщень для зберігання зерна і  дороговартісне його сушіння.
 

"Якщо наступної весни закупівельні ціни не будуть значно вищими, то ярі культури також багато хто не зможе або не захоче засівати. Тоді питання загрози голоду у деяких регіонах планети постане так само гостро, як воно вже постало до підписання Стамбульської угоди", - висловив свою думку  Денис Марчук.

Він підкреслив, що для повноцінного відновлення закупівельних цін на зерно треба відновити й обсяги експорту. А зробити це буде неможливо, якщо не поширити стамбульські домовленості й на порти Миколаєва.
До нормалізації цін на внутрішньому ринку, -  вважає Денис Марчук, -  крім пільгових кредитів,  важливим чинником підтримки фермерів могли би стати державні закупівельні інтервенції. Консультації з Урядом з цього приводу, як зазначив  представник ВАР, уже ведуться.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ