Голова Китайгородської ОТГ «вибиває» премію і надбавку на 2023 рік

Григорій Давиденко 10.12.2022 415

Немає опису світлини.

    Китайгородська об'єднана громада гудом гуде: сільський голова Сергій Турський, ексголова Царичанської РДА, під час війни вніс на чергову сесію 21 грудня питання про його преміювання і надбавку до окладу, тепер вже і на 2023 рік. А перед цим 25 листопада депутати слухняно проголосували за 100 % премії голові у листопаді. Підставою С. Турський назвав виділення власних коштів для заправки автобуса із гуманітарним вантажем. З іншого боку переважна більшість жителів громади в той чи інший спосіб допомагають ЗСУ і переселенцям, і ніхто не вимагає за це якогось відшкодування. Неабияка щедрість до самого себе вкрай збурила громаду, підстав для цього, як стверджують місцеві жителі, ніякісіньких.

У Сергія Турського все ОК — Тижневик «ЕХО»

     У дотаційній Китайгородській громаді вкрай жахливий стан доріг. За вже другу каденцію С. Турський (на фото) не знайшов коштів на ремонт бодай однієї вулиці в Китайгороді. А вулицю Загород обіцяв полагодити ще 5 років тому. Не зміг залучити для цього і кошти інших бюджетів. Навіть навпаки - через те, що голова віддав (дехто вважає цю дію не безоплатною - прим. авт.) 53 га земель урочища Свиняче, зарезервованих для Національного природного парку "Орільський", під найбільший в Україні незаконний піщаний кар'єр, до гіркого додав ще й лихого. Дорожники своїми ваговозами вщент розбили обидві основні вулиці - на Рудьку і на Цибульківку, із центра Китайгорода.

     В соцмережах на Царичанській офіційній сторінці відвідувачі практично стовідсотково обурилися прагненням  С. Турського полегшити собі життя на увесь 2023 рік. А ось який коментар "Фермеру Придніпров'я" надала місцева жителька, ветеран праці і "дитина війни" Марія Науменко:

    - За час від початку роботи С. Турського головою в Китайгороді припинили роботу апрека, відділення Ощадбанку, сільська бібліотека в клубі... А пошта вже ледь животіє, один раз на тиждень. Які премії, які надбавки в час війни можуть бути? Гроші потрібні на фронт, для перемоги, саме слово "премія" на цей час слід забути! Скрізь чути, службовці переходять на "мінімалку", бо розуміють надважкість економічної ситуації. У Китайгороді скільки людей вює, з родин вирвані вправні, працьовиті руки. От цим сім'ям і треба думати, як допомогти. У пенсіонерів Павла і Галини Писанців троє воює, ще й батько потрапив до лікарні... Є у нас і родини чотирьох полеглих бійців, про них треба турбуватися в найпершу чергу. Якось дивно виходить - у сусідньому Могилеві голову невідь-защо відсторонили від роботи, аж на кілька місяців, а наш голова піймався на хабарі в 20 тисяч, і нічого, трудиться далі, преміюється. Оце якщо хтось із сільських депутатів проголосує 21 гудня на сесії за премію чи надбавку голові, мусять знати, що вони - співучасники пограбування громади.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ