Головні новини Дніпра та області 31 березня

За матеріалами інтернет-видань 31.03.2024 376

Обстріл Нікопольщини, будівництво укріплень, перебої енергопостачання і так далі

 31 березня

Оперативні новини Дніпра та Дніпропетровської області за 31 березня 2024 року читайте в хроніці подій від редакції Суспільне Дніпро.

З 1 квітня на Дніпропетровщині діятиме заборона на вилов риби

З 1 квітня на Дніпропетровщині почне діяти нерестова заборона на вилов риби. Її тривалість залежатиме від водойми.

Під час нересту дозволене виключно любительське рибальство вудками з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою. Рибалити можна з берега за межами нерестовищ.

 

З 1 квітня у Дніпрі збільшать дозволену швидкість руху авто

З 1 квітня на деяких ділянках доріг Дніпра дозволена швидкість руху транспортних засобів збільшена. Визначено перелік ділянок вулиць, на яких дозволяється швидкість руху 70 кілометрів за годину. Рішення діятиме до 1 листопада 2024 року.

 

Авто злетіло в кювет, травмувалася водійка. На трасі Дніпропетровщини сталася ДТП

На трасі поблизу села Первозванівка Кам’янського району Дніпропетровщини сталася ДТП. Рятувальники деблокували водійку з пошкодженого автомобіля.

 

Увечері можливі обмеження електроенергії для промислових споживачів Кривого Рогу

Нині обмеження споживання електроенергії зняті в усіх регіонах країни. Увечері можливі обмеження для промислових споживачів Кривого Рогу, повідомляють в Укренерго.

 

14 об'єктів архітектури Дніпра внесли до держреєстру нерухомих пам'яток України

14 об'єктів архітектури Дніпра внесли до держреєстру нерухомих пам'яток України. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 26 березня 2024 року.

 

Впродовж доби на Дніпропетровщині сталося 20 пожеж в екосистемах

На Дніпропетровщині впродовж доби, 30 березня, виникло 20 загорань на відкритих територіях. Загальна площа пожеж склала 22 га. Надзвичайники ліквідували 16 пожеж сухої рослинності та 4 займань сміття.

 

На Дніпропетровщині продовжують будувати фортифікаційні споруди

На Дніпропетровщині продовжують будувати фортифікаційні споруди. Роботи тривають одночасно на декількох напрямках. Задіяно десятки одиниць техніки та спеціалістів. На місцях майбутніх вогневих точок та бліндажів створюють щебеневі основи. Залізобетонні конструкції гідроізолюють, аби вберегти від негативного впливу дощової та стічних вод, випарень тощо.

 

На Дніпропетровщині скасували екстрені відключення світла

На Дніпропетровщині скасували екстрені відключення світла, повідомили у компанії ДТЕК.

 

У Кривому Розі продовжують діяти обмеження електропостачання

У Кривому Розі продовжують діяти обмеження електропостачання. Вночі графіки відключень не застосовувались, але через зростання споживання, вдень та увечері у місті можливі відключення, повідомили в Укренерго.

 

У Дніпрі припинено водопостачання на деяких вулицях: адреси

Станом на 6:00 у зв’язку з відсутністю електропостачання зупинено теплорозподільчий пункт та знижено тиск на верхніх поверхах будинків за такими адресами:

  • вул. Старочумацька, 2, 4, 5, 7, 13;
  • вул. Батумська, 2, 7;
  • вул. Петра Яцика, 6;
  • вул. Холодильная, 2;
  • просп. Слобожанський, 96-108, 95-145;
  • вул. Галини Мазепи, 2.

У зв’язку з протіканням водопроводу на вулиці Підгірна, 16, припинено водопостачання у селі Чаплі. Водопостачання відновлять одразу після завершення робіт, повідомляють на сайті міськради

 

Війська рф чотири рази атакували Нікопольщину з артилерії

У ніч на 31 березня війська РФ вдарили з важкої артилерії по Нікопольському району. Чотири рази атакували Марганецьку громаду. Загиблих та поранених немає. Наслідки обстрілу зʼясовують.

олімпійську ліцензію в Баку. Коли вболівати

 31 березня

Борчиня з Дніпра Анастасія Осняч-Шустова змагатиметься в Баку за олімпійську ліцензію. Про це повідомили у відділенні Національного олімпійського комітету в Дніпропетровській області.

За даними НОК, 5-7 квітня в столиці Азербайджану розіграють перші в цьому році комплекти олімпійських путівок до Парижу з вільної боротьби.

Віцечемпіонка Європи, чемпіонка Європи U23 Анастасія Осняч-Шустова, яка виступає за Дніпропетровську область, змагатиметься за олімпійську ліцензію у ваговій категорії до 76 кг.

27-річна борчиня — володарка Кубка світу 2022 та чемпіонка України 2022 року.

Українські борці на Олімпіаді-2024: що відомо

  • В України вже є дві неіменні ліцензії: Жан Беленюк (греко-римська боротьба, 87 кг), Ірина Коляденко (вільна жіноча боротьба, 62 кг).
  • Після Європейського кваліфікаційного турніру Україна матиме лише одну можливість взяти ліцензію – це світовий олімпійський кваліфікаційний турнір, він відбудеться 9-12 травня у Стамбулі.
  • Олімпійський чемпіон 2020 року Жан Беленюк оголосив, що Олімпіада в Парижі стане останньою в його кар'єрі.
  • За всю історію в боротьбі Україна здобула 18 медалей на Олімпійських іграх, серед них - 8 золотих.

 

"Є хвилина-дві, аби вивезти поранених": водій 128 бригади ТрО Дніпра про евакуацію на баггі

  31 березня

Ігор — водій-електрик підрозділу 128 бригади тероборони Дніпра. На баггі чоловік в команді з медиком вивозить побратимів з лінії фронту.

Про важливість водіїв на евакуації та власну відповідальність — чоловік розповів Суспільному.

Ігорю — 54 роки, служив ще за радянських часів. Каже: війна для нього розпочалася у 2014 році. Сам він з Мар`їнського району Донеччини.

"Почалося повномасштабне вторгнення, і мій будинок у нашому селищі Степне згорів першим. Я забрав родину, старих батьків, і переїхав до Дніпра. Три дні просидів, вирішив, що треба щось робити. Спочатку у зв`язку працював, потім водієм, електриком", — говорить військовий.

Нині чоловік на баггі евакуює поранених побратимів. Зазначає: відчуває неабияку відповідальність під час кожного виїзду, бо від нього залежить швидкість евакуації та обраний максимально короткий шлях в дорозі.

"Баггі звемо між собою "Дракончик". На ньому двигун з "Опеля". Зарекомендував себе чітко: швидкісний, меневрений. А взагалі, це командна робота: сам я нікуди не вирушаю, чекаю наказу по рації, визначені час та місце, куди ми маємо швиденько заскочити. Там вже чекають люди, які дотягнули пораненого, або, не дай Бог, 200-го. Маємо одну-дві хвилини, аби забрати і вивезти", — говорить Ігор.

За його словами, їхати потрібно не лише швидко, а й при цьому обережно.

"Раз вирушали однією дорогою, під’їхали — там калюжа, КАБ (керована авіаційна бомба — ред.) прилетів. Довелось їхати по дворах, ледь не через хату заїжджати, через сараї. Зворотно я вже їхав накатаною дорогою, яку знаю, але там також усе нестабільно: підбита техніка, міни валяються, стирчать нерозірвані "Гради". Також відповідальність. Хто за кермом — на тому і відповідальність, тим паче я їду з людьми", — розповів водій-електрик.

Він каже: мотивує віра в перемогу України. Пробачати те, що російські військові вдерлися на рідну землю — не можна, додає чоловік

Викопали понад 40 км протитанкових ровів. На Дніпропетровщині продовжують будувати фортифікаційні споруди

 31 березня

На Дніпропетровщині продовжують будувати фортифікаційні споруди. Роботи тривають одночасно на декількох напрямках. Задіяно десятки одиниць техніки та спеціалістів.

Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

За його словами, на місцях майбутніх вогневих точок та бліндажів створюють щебеневі основи. Залізобетонні конструкції гідроізолюють, аби вберегти від негативного впливу дощової та стічних вод, випарень тощо.

"Такі споруди мають служити вправно, тримати оборону міцно і надійно, забезпечуючи захист військових. Все, як передбачено проєктами Міноборони", – зазначив він.

Окрім цього, в області викопали понад 42 кілометри протитанкових ровів та встановили 11 тисяч тетраедрів – спеціальних бетонних пірамід.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ