Українські фермери отримали корми для риб від ФАО

За матеріалами інтернет-видань 31.03.2024 373
Українські фермери отримали корми для риб від ФАО

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) у координації з Генеральною комісією з рибальства в Середземномор’ї, Міністерством аграрної політики та продовольства України, Державним агентством меліорації та рибного господарства України та за фінансової підтримки Європейського Союзу забезпечила роздачу рибних кормів для підтримки українських виробників лососевих риб.
Роздача 50 тонн кормів для риб від ФАО відбулася в рамках Програми підтримки виробників лососевих видів риб, заявки на явку фермери подавали через Державний аграрний реєстр. Загалом до ФАО надійшла 31 заявка від фермерів, які займаються аквакультурою із 14 областей України,  13 підприємств було відібрано для надання допомоги у вигляді кормів для риб.
За словами Михайла Грабовича, керівника ФГ «Голуба Нива» Львівської області, це не перша програма ФАО, в якій він взяв участь. Завдяки Програмі «Комплексне, конкурентоспроможне та економічно раціональне створення ланцюжків доданої вартості у сільському, рибному та лісовому господарствах» пан Михайло закупив обладнання та побудував сонячну електростанцію на 54 кВт, тим самим здешевив електроенергію для свого господарства.

"Сьогодні отримав 3,8 тонн кормів для лососевих риб, що дасть можливість виростити 3 тонни форелі та загалом наростити виробництво до 30 тонн форелі, також планую виробляти 6 тонн осетра та 50 тис.шт малька осетра для реалізації продукції по регіону», - підкреслив керівник ФГ «Голуба Нива».

Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА

 

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ