Головні події Дніпра та області понеділка 15 липня

За матеріалами інтернет-видань 15.07.2024 114

Серед інших новин і жнива на Дніпропетровщині

Оперативні новини Дніпра та Дніпропетровської області за 15 липня 2024 року читайте в хроніці подій від редакції Суспільне Дніпро.

Обстріли Нікопольщини 15 липня: зведення ОВА

Протягом дня, 15 липня, російська армія декілька разів атакувала Нікопольський район Дніпропетровщини з артилерії та дронами-камікадзе. Під ударом були Нікополь, Марганецька і Покровська громада

Як на Дніпропетровщині відзначили День української державності

На Дніпропетровщині 15 липня вперше відзначили День української державності. Жителі області вшанували пам'ять полеглих героїв, які віддали своє життя за незалежність.

 

Через обстріли РФ на Дніпропетровщині пошкоджені понад 180 медзакладів, два – зруйновані

На Дніпропетровщині через російські атаки пошкоджені 185 об'єктів медзакладів та два зруйновані повністю. Зокрема, це лікарні, амбулаторії, поліклініки, пологові тощо.

Відновити повністю вдалося 73 медзаклади. Ще 10 — відновлені частково.

 

На Дніпропетровщині провели першу трансплантацію кісткового мозку дорослому: як почувається 18-річний криворіжець

Вперше на Дніпропетровщині дорослому пацієнту зробили трансплантацію кісткового мозку. Їй передували вісім хімієтерапій та складне хірургічне втручання. Операцію 18-річному криворіжцю Дмитру зробили в одній з обласних лікарень.

Якою буде погода на Дніпропетровщині з 16 по 20 липня

Цього тижня, з 16 по 20 липня, на Дніпропетровщині очікується спека та малохмарна погода без опадів, повідомив очільник регіонального центру з гідрометеорології Василь Гринчак. 16 липня слід очікувати малохмарну погоду без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура по області вночі коливатиметься від 21 до 26 градусів тепла, вдень — від 34 до 39 вище нуля.

17 липня збережеться малохмарна погода без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі змінюватиметься від 22 до 27 градусів тепла, вдень — від 34 до 39 градусів. 18 липня синоптики прогнозують мінливу хмарність. Вночі без опадів, вдень короткочасний дощ та гроза. Вітер північний, 7-12, вдень місцями шквал 15-20 м/с. Температура вночі коливатиметься від 21 до 25 вище нуля, вдень — від 33 до 38 градусів.

 

На Дніпропетровщині розпочалися жнива: скільки вже зібрали

На Дніпропетровщині розпочалися жнива: цьогоріч раніше, ніж зазвичай. У всіх районах області збирають ранні культури.

Аграрії наразі збирають ячмінь, пшеницю, ріпак. Приступили й до ярих – почали з гороху. Обробили вже понад 400 тисяч гектарів та намолотили понад мільйон тонн зернових і бобових. Зібрали й 140 тисяч тонн ріпака.

 

На Дніпропетровщині з початку 2024 року пролунало понад 1200 повітряних тривог

На Дніпропетровщині з початку 2024 року пролунало понад 1200 повітряних тривог. "Лідерами" серед місяців за пів року є травень — 229 тривог, і червень — 228 тривог. Найменше тривог лунало в лютому — 149. Середня тривалість тривог становить 49 хвилин.

 

З початку літа на водоймах Дніпропетровщини загинули 28 людей, з них четверо — діти

З першого червня на водоймах Дніпропетровщини загинули 28 людей, серед них — четверо дітей. Впродовж дня, 13 липня, на водоймах області загинули п'ять людей.

 

У Кривому Розі сталася пожежа у триповерхівці: загинули двоє людей, 12 — врятували

15 липня близько 12:00 сталася пожежа на вулиці Січеславська Покровського району Кривого Рогу. Внаслідок займання загинули двоє людей.

На місці події рятувальники встановили, що пожежа виникла в кімнаті квартири на другому поверсі триповерхівки. Горіли домашні речі на площі 40 квадратних метрів. Надзвичайники виявили тіла двох загиблих. Також, під час ліквідації займання рятувальники вивели у безпечне місце 12 мешканців будинку, з них — одна дитина.

 

"Замовив викрадення бізнес-партнера": на Дніпропетровщині судді повідомили про підозру

На Дніпропетровщині одного з суддів Господарського суду підозрюють у замовленні викрадення свого бізнес-партнера. За даними правоохоронців, у 2017 році фігурант виділив для старту бізнес-проєкту в агросекторі на Сумщині 3 млн грн. Сільгосппідриємство він зареєстрував на партнера, оскільки суддям заборонено займатися бізнесом.

Згодом фігурант вирішив усунути напарника від керівництва бізнесом, шантажуючи його мільйонною позикою. Коли домовитися не вдалося, то замовив його викрадення за 17 тисяч доларів, аби змусити підписати необхідні документи.

Суддю підозрюють в організації закінченого замаху на викрадення людини та позбавленні волі, вчиненому з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, та здійснюваного протягом тривалого часу. 

 

На Дніпропетровщині у квартирі вибухнув боєприпас: загинули двоє людей

На Дніпропетровщині у квартирі вибухнув боєприпас, двоє людей загинули, травмована жінка. Подія сталася 13 липня близько 00.50 у квартирі в Зеленодольську.

Попередньо встановлено, що боєприпас вибухнув у шафі в той час, коли люди перебували в приміщенні. 48 та 49-річний місцеві жителі загинули, травмована 47-річна жінка. Її госпіталізували до лікарні.

З місця події зібрали речові докази та на даний час встановлюють походження та характеристики боєприпасу, який підірвався.

 

"Рівень небезпечності — червоний". На Дніпропетровщині попереджають про надзвичайну спеку

15 липня на території Дніпропетровської області збережеться надзвичайна (V класу) пожежна небезпека.

16 липня на всій території Дніпропетровської області очікується надзвичайна спека з максимальними температурами 40-42°. Рівень небезпечності III, червоний.

 

За добу в Дніпрі народилося 18 немовлят

За минулу добу у Дніпрі на світ з’явилося 18 немовлят: 8 дівчаток та 10 хлопчиків. Одну дитину народила жінка-переселенка, повідомили у міськраді.

 

Війська РФ вдарили дронами-камікадзе та артилерією по Нікопольщині

У ніч на 15 липня війська РФ понад 10 разів вдарили по Нікопольщині дронами-камікадзе та артилерією. Поцілили по Нікополю й Марганецькій громаді. Пошкоджені два приватні будинки, гараж і заправка. Зачепило лінію електропередач.

Загиблих та поранених немає.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ