Громада Новомосковська налагоджує співпрацю з іспанським муніципалітетом Більбао

За матеріалами інтернет-видань 15.11.2022 416
Громада Новомосковська налагоджує співпрацю з іспанським муніципалітетом Більбао

Як зазначив міський голова Новомосковська Сергій Рєзнік, «U-LEAD з Європою» допомогає громаді вибудовувати міжнародне партнерство. У ході онлайн зустрічі Новомосковської громади  Дніпропетровської області з партнерами з країни Басків в Іспанії, якими стали EUDEL-Асоціація баскських муніципалітетів та Водний консорціум Більбао Біскайя, йшлося про напрямки співпраці.
Новомосковці, попри війну,  продовжують працювати і забезпечувати економічний фронт. Його головні складові - це важка промисловість, металургія, хімічна промисловість, електроенергетика, інженерія, асфальтобетонні заводи, легка промисловість, агро-переробне виробництво.

"Через повномасштабне вторгнення ми сьогодні працюємо без вихідних, наші діти не можуть ходити до школи через загрози бомбардувань, підприємства запроваджують посилені режими роботи. До нас постійно їдуть жителі з прифронтових територій. Наразі в громаді зареєстровано близько 6 тисяч переселенців. Але труднощі не заважають нам планувати свій розвиток. І чільне місце в наших планах займає питання розвитку водозабезпечення нашого краю", - зазначив очільник міста.

Оскільки у іспанських колег напрацьований вагомий досвід у сфері водопостачання, то команда Новомосковської громади презентувала колегам свої ініціативи щодо забезпечення жителів альтернативними водними джерелами. Зокрема, це створення розгалуженої мережі бюветів в мікрорайонах багатоповерхової забудови. Бювети зможуть  на випадок пошкодження критичної інфраструктури мінімально забезпечити технічне водопостачання.
Крім цього, учасники обох сторін обговорили ще два проєкти, які передбачають реконструкцію водогону та запровадження сучасних методів обеззаражування питної води за європейськими стандартами.

"Вивчення та реплікація досвіду муніципалітету Більбао та Водного консорціуму Більбао Біскайя у питаннях розвитку водних мереж для нас може стати важливим у пошуку максимально ефективних рішень для якісного водозабезпечення нашої громади", - підкреслив Новомосковський міський голова.

Зарубіжні колеги розуміють, наскільки важлива підтримка українських громад у час боротьби проти російського агресора. Тому наступним кроком міжнародної співпраці стане підписання партнерської угоди.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ