Зеленський представив G20 «українську формулу миру» з 10 пропозиціями

Григорій Давиденко 15.11.2022 487

  Бача, Україна. APR 04, 2022 Президент України Володимир Зеленський відвідує місто Буча після звільнення від російських окупантів під час російсько-української війни.

       Президент України Володимир Зеленський першим у форматі онлайн виступив перед лідерами дводенного саміту країн "Великої двадцятки", що розпочався на індонезійському острові Балі. Про це В. Зеленський повідомив на своїй офіційній сторінці в ФБ. У виступі він навів факти масових убивств рашистами українців у Бучі, Ірпені та інших містах, це фактично геноцид українського народу ядерною державою рф, що гарантувала безпеку України за Будапештським меморандумом. Ще В. Зеленський згадав про величезний удар загарбницької війни по промисловості, сільському господарстві, екології і приватному майну українських громадян. Щоправда, серед 10 запропонованих світові пунктів "формули миру" про репарації поки що не йдеться. Та загалом вони абсолютно прийнятні, і саме їх, содіватимемося, для збереження життя воїнів і мирних громадян і запропонує саміт "Великої двадцятки" росії.

     Далі пряма мова президента України В. Зеленського (скорочено).

   Щоб звільнити всю нашу землю від рашистів, нам доведеться воювати ще деякий час... Воювати! Але перемога все одно буде за нами, і ми в цьому впевнені. То хіба не варто спробувати реалізувати нашу формулу миру, щоб усе ж зберегти тисячі життів і вберегти світ від нових дестабілізацій?

     Ось чому я хочу представити наше бачення шляху до миру – як його реально досягти. І не тільки для нас, а й для всіх вас, наших союзників і партнерів. Україна прагне, щоб ця агресивна російська війна закінчилася справедливо й на основі Статуту ООН і міжнародного права, а не "абияк", за словами Генсека ООН.

         Не варто пропонувати Україні компроміси із совістю, суверенітетом, територією та незалежністю. Ми поважаємо правила, і ми люди слова. Україна завжди була лідером миротворчих зусиль, і світ це бачив. І якщо росія каже, що нібито хоче закінчити цю війну, хай доведе це діями.

     Ми не дамо росії перечекати, наростити сили, а потім розпочати нову серію терору й глобальної дестабілізації. Не буде жодних «Мінськів-3», які росія порушить одразу ж після укладання.
Є українська формула миру. Миру для України, Європи та світу. І є набір рішень, які можна реалізувати, щоб дійсно гарантувати мир.
Взявши участь у саміті «Групи двадцяти», я представив пропозиції таких рішень – конкретних і чесних. Україна пропонує провідним державам світу бути співтворцями миру разом із нами.
Отже, пропозиції України:
1. Радіаційна та ядерна безпека.
2. Продовольча безпека.
3. Енергетична безпека.
4. Звільнення всіх полонених і депортованих.
5. Виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку.
6. Виведення російських військ і припинення бойових дій.
7. Повернення справедливості.
8. Протидія екоциду.
9. Недопущення ескалації.
10. Фіксація закінчення війни.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ