Громади Львівщини передають в оренду земельні ділянки за спрощеною процедурою

За матеріалами інтернет-видань 11.10.2022 381
Громади Львівщини передають в оренду земельні ділянки за спрощеною процедурою

За словами заступниці директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Людмили Гончаренко, одна із громад Червоноградського району - Белзька  - минулого тижня передала в оренду 157 ділянок. Їх площа склала  415 гектарів.
Як відзначила Людмила Гончаренко, на період воєнного стану земельні аукціони з продажу прав оренди комунальних сільськогосподарських земель не проводяться. Така передача відбувається за спрощеною процедурою на підставі рішення органу місцевого самоврядування, після чого укладається договір оренди землі виключно в електронній формі. Максимальний термін оренди – до 1 року, а максимальна вартість оренди – не більше 8% від середньої НГО одиниці площі ріллі по області. Окрім цього, такі договори підлягають обов’язковій реєстрації в районній військовій адміністрації, на території якої розташована ділянка.
Загалом у Львівській області з початку повномасштабного вторгнення рф  громади передали за спрощеною процедурою в користування 2655 ділянок, площею близько 11,8 тис. га.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ