Кривбас визволив своїх із підземної пастки

Микола Ясень 11.10.2022 373

        У Кривому Розі через обстріли під землею застрягли шахтарі      Учорашній ракетний обстріл Кривого Рогу лишив без електропостачання кільканадцять промислових підприємств залізорудного басейну. В тому числі і чотири шахти, у підземних виробках яких на той час працювало 854 гірників очисних та прохідницьких дільниць. Усі вони опинилися у глибинній пастці – мало того, що у суцільній темряві, але й без змоги вибратися на-гора: копри зупинилися, підйомна техніка з клітями все одно, що застряла в стволах шахт (на фото).

Як повідомляв начальник військової адміністрації Криворіжжя Олександр Вілкул, відразу довелося розгортати операцію з порятунку людей. Якщо це правда, то спершу вручну була ідея і навіть намагалися змусити приводити в рух троси підіймальних механізмів. Одначе врешті-решт знайшли можливість, дякуючи винахідливості, кмітливості та мобілізації технічних засобів, на усіх чотирьох залізорудних шахтах успішно справитися з завданням.

Операція фактично з визволення гірників з пастки тривала до 2-ї години ночі, підняти на поверхню вдалося їх всіх до єдиного. Ця операція, поза всяким сумнівом, стане однією з найбільш благородних і пам’ятних сторінок у славній історії  Кривбасу.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ