Гросмейстерка Олена Коротка з Кам'янського здобула «срібло» ЧЄ з шашок

Григорій Давиденко 10.06.2024 316
Гросмейстерка Олена Коротка з Кам'янського здобула «срібло» ЧЄ з шашок
 

     У місті Кам'янське, що утворилося на базі трьох давніх козацьких сіл Романкове, Тритузне та Кам'янське, з додаванням у 70-80-х роках минулого століття, за ініціативи Володимира Петеліна, потужного Лівобережного житлового масиву, здавна люблять і шанують шашки. За даними блогу "Шашки в Кам'янському", велика кількість шашкістів міста є призерами всеукраїнських та міжнародних змагань. А з 2005 по 2012 рік Кам'янське стало єдиним в історії містом в Україні, яке провело на своїй базі чемпіонат Європи та 4 змагання світового рівня. На них виступили більше 400-т спортсменів із 24 країн світу. 

   І знову приємна для українців новина, про яку повідомили "Події" Кам'янського. "Тріумфально для української збірної завершився чемпіонат Європи з шашок-100, що проходив у К’янчіано-Терме (Італія) з 2 по 9 червня. Змагаючись у трьох програмах – класичній, швидкій та блискавичній – наші спортсмени вибороли 4 медалі різного ґатунку. У класичній програмі збірна України серед жінок посіла перше місце.

   У змаганнях серед жінок відзначилися гросмейстерки Вікторія Мотрічко з Одеси та Олена Коротка з Кам’янського. Одеситка виборола золото у змаганнях з класичної гри, а кам’янчанка – срібло у змаганнях зі швидкої гри.

У чоловічих перегонах відзначився харків’янин Юрій Анікєєв. Український гросмейстер став переможцем у рапіді та бронзовим призером у бліці".

  Тож вітаємо переможців і жителів Кам'янського, де дають путівки у великий спорт багатьом юним талантам!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ