Виробництво молока в Рівненській області зростає за рахунок реалізації регіональної Програми розвитку АПК

За матеріалами інтернет-видань 10.06.2024 304
Виробництво молока в Рівненській області зростає за рахунок реалізації регіональної Програми розвитку АПК

За перші чотири місяці цього року підприємства Рівненщини  виробили 18400 т молока. Це на 10% більше, ніж торік. Зазначив очільник області Олександр Коваль.
За його словами, цьому сприяла Програма розвитку агропромислового комплексу Рівненської області. У її межах обласний бюджет частково (до 80%) відшкодовує вартість закуплених племінних тварин. Завдяки такій підтримці аграрії придбали  576 голів великої рогатої худоби.
Цього року  на фінансування регіональної програми в обласному бюджеті передбачено 8 млн грн. Подавати документи на отримання відшкодування сільгоспвиробники можуть до 10 жовтня.

Додамо, що минулого року агрогосподарства Рівненщини виробили 50 тисяч тонн молока. Чверть обсягу заготовило підприємство імені Воловікова, що у Рівненському районі. Тут на балансі 2,5 тисяч голів ВРХ, понад тисячу з них - корови. Господарство розводить і племінну  худобу – українську чорнорябу та голштинську.
Вже цього року на фермі виробили 5,3 тис. тонн молока. У господарстві добудували приміщення на тисячу телят, розпочали зводити зерносховище. У планах – подальша модернізація виробництва.
 

 

Департамент агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ