Контінентал Фармерз Груп стартувала з посівом озимого ріпаку 2025 року врожаю

За матеріалами інтернет-видань 06.08.2024 322
Контінентал Фармерз Груп стартувала з посівом озимого ріпаку 2025 року врожаю

За повідомленням компанії, ріпак планують вирощувати на всіх кластерах Контінентал на сумарній площі 34,7 тис га. У підсумку структура посівних площ на новий сезон передбачає 88,8 тис. га під озимі культури, зокрема 40,9 тис. га — під озиму пшеницю та 13,2 тис. га — під озимий ячмінь.
На думку операційного директора Контінентал Фармерз Груп Костянтина Шитюка, вологи в ґрунті після опадів достатньо, тому  умови для посіву сприятливі.

"Традиційно для нас головною технологією залишається прямий посів по стерні попередника (для ріпаку це здебільшого пшениця, а також ячмінь), який виконуємо за допомогою агрегатів Horsh Focus. На окремих полях здійснюємо лущення. Насіння ріпаку закуповуємо тільки гібридне: формуємо достатньо широку лінійку селекцій від різних виробників. Основне живлення озимих культур забезпечуємо припосівним комплексним добривом», - підкреслив Костянтин Шитюк.

Він додав, що посів озимого ріпаку планують завершити  до 20 серпня, а згодом, у першій декаді вересня,  приступлять до посіву озимих ячменю та пшениці.
До того ж, Контінентал забезпечує  себе повністю насінням озимих ячменю та пшениці, щороку оновлюючи асортимент сортів. Цьогорічна потреба компанії сягає орієнтовно 12 тис. т власного насіння. Підготовка насіння ячменю  на насіннєвому заводі вже стартувала, її планують завершити до 10 серпня, після цього розпочнуть виробництво насіння пшениці, і воно триватиме аж до завершення посівної кампанії, до жовтня.

 

Контінентал Фармерз Груп

 

 

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ