У День вдячності працівникам сільського господарства

Марина Бабич 06.08.2024 401
У День вдячності працівникам сільського господарства

6 серпня в Україні святкують День вдячності працівникам сільського господарства. В усіх виданнях ЗМІ зазначається, що день заснований для підвищення обізнаності про важливість роботи в агросекторі.
Обізнаності? А ми з вами не знаємо, як росте картопля та цибуля, і звідки вона надходить до нашого столу? Або яка сметана добріша, магазинна чи домашня? Чи звідки смачне салко з часничком до борщу?
Це  - свято пошанування трударів вже обізнаними, і  хай навіть не посвяченими в тонкощі справи, людьми.
Просто треба подякувати тому фермеру, який прокинувся вдосвіта (а хтось ще спить) і пішов у поле подивитися, як його врожай нищить шкідник, і що з ним робити. Тому пекарю, який теж вдосвіта візьме борошно фермера і замісить хліб з гречкою, бо він полюбився городянам, тим, хто ще спить.
Тому господарю теплиці, який рано-вранці до спеки  збере огірки і помідори , щоб відвезти на базар і вторгувати гривню. А хтось, коли виспиться, тоді зайде за огірками.
Це подяка тим, хто працює, коли інші сплять.
А коли на твоєму столі немає улюбленої булочки з маком, ти запитуєш, що сталося?
Нічого. Просто молока не підвезли до пекарні. Бо біля коровки  - телятко.
І все давним-давно відомо всім, тільки дякувати ми маємо за це щодня. А ще краще, якщо дяка має такі результати, як збереження природи і всього живого на землі.
У мене подружка все життя жила в місті. Всі овочі, молоко, м'ясо купувала на базарі. І ніколи не хотіла бачити, як росте те все на огороді. А потім вийшла заміж за чоловіка з села, і сама почала сіяти укроп, садити картоплю і збирати помідори. Її витончений манікюр став доглянутий не майстром, а землею. Спочатку були сльози, а згодом з'явилася усмішка від того, що своє вирощене - смачніше.  
Тепер у неї росте все інноваційне, що продають в насінневих магазинах. То чорні помідори, то сині троянди, то білі цибулини фенхеля.

І сьогодні я теж з усіма дякую за роботу, недоспані ночі, з'їдені нерви і роботящі руки! Бо відомо, яка важка праця в аграріїв.
Із вдячністю до Вас, шановні друзі, купила борошно і спекла пиріжків з яблуками. Як -не- як, Яблучний Спас. Пригощу, якщо завітаєте!

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ