Корупційному злодійству у громадах немає кінця. Черга дійшла до Тернівки у Павлоградському районі

Микола Ясень 28.05.2024 359

   Складається враження, що найбільш небезпечна сьогодні посада - це посада очільника громади. Так і стережись натрапити на "міну" і підірватися. Але ж не оберігаються - навпаки, складається враження, що обираються нині главами усіх підряд ОТГ задля того, аби ризикувати: рвоне чи не рвоне? Наразі уже мабуть і не знайти громади на Дніпропетровщині, де б не спалахнули корупційні скандали. І що цікаво: всі як один вони банальні, оскільки пов'язані з розкраданнями місцевих бюджетів. Втім, звідси напрошується очевидний, як дишло, висновок: очолювати великі і малі громади, міські, селищні чи сільські - яка різниця, аби було корито, себто місцева казна - рвуться переважно лише задля того, щоб не ловити гав. Щоб розпоряджатися бюджетнтит коштами, як заманеться. Точніше як собі, сердешному, вигідно.

   Чого тільки варті корупційні діяння ватажків громад Апостолівщини або Новомосковщини - і т. д.,і т. п. Інша річ, що простежується "цікава" також тенденція чи вже навіть традиція-система; тих, хто бюджет плутає з власною кишенею, ловлять на гарячому, повідомляють їм про підозри і навіть...беруть під арешти! Та минає час, і ніхто з мешканців громад не квапиться чи не зважується здіймати гввалт на зразок "Караул, у нас же міський, селищний чи сільський голова злодій!"

   І тільки нарешті дочекалися справедливої реакції. Зчинився переполох з ласим не втратити свого шансу поживитися, про який приємно, уявіть собі,повідомляти.  Бо не стали чекати, допоки слідчі органи, а потім і суди винесуть свої вердикти. З тієї причини, звісна річ, що частіше ніяких вердиктів не виносять, а тиснуть на гальма. А в даному разі, як повідомляє авторка Відкритого Ольга Запорожська, "у місті Тернівці на Дніпропетровщині депутати міськради висловили недовіру меру, який зараз перебуває в СІЗО через корупційний скандал. Йому готують відставку.  Вже проголосоване  відповідне рішення Тернівської міської ради". 

      А в  документі йдеться, що "Віталій Тарелкін порушив закони України, права і свободи громадян, не забезпечивши здійснення наданих йому повноважень". Тому меру висловили недовіру та подали заяву на його дострокове звільнення. Секретарю міськради уже й доручили звернутися до Верховної Ради України з клопотанням щодо призначення позачергових виборів.А на яких підставах главі міста "пришили" не лише порушення законів України та ігнорування сумлінного виконання своїх повноважень, але й порушення прав та  свобод треба думати його виборців? Хоч як на наше переконання, Тарелкін перш за все свавільно зловживав саме своєю владою.

   Судіть самі: Віталія Тарелкіна підозрюють у розкраданні 2 млн грн бюджетних коштів на ремонті доріг! За даними слідства, до нелегальної схеми привласнення бюджетних коштів причетні мер, директор одного комунального підприємства, а також керівник, бухгалтер та інженер підрядної організації,яка й займалася у Тернівці ремонтом вулиць та доріг. А діяли вони гуртом та дружно давно протореним шляхом: вносили фіктивні відомості про обсяги, якість, вартість будматеріалів та кількість техніки, яка взагалі не використовувалася. Надалі акти виконаних робіт передавали до казначейської служби, що і призвело до безпідставного перерахування на рахунок ТОВ бюджетних коштів.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ