Франція дала дозвіл Україні вражати військові цілі на території рф

За матеріалами інтернет-видань 29.05.2024 285

    Надання Україні далекобійної зброї, за допомогою якої можна уражати військові об’єкти на території російської федерації, не є ескалацією конфлікту.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон на спільному брифінгу з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, цитує УНІАН "Інформаційний спротив"..

   Макрон також виступив на підтримку того, щоб дозволити Україні завдавати ударів по військових об’єктах на території рф, з яких окупанти атакують українські міста.

   “Очевидно, що першим питанням, як щойно нагадав нам канцлер, є Україна і безпека нашої Європи і нашої країни. Німеччина і Франція від самого початку, пліч-о-пліч, поділяли цю позицію, і наша підтримка України триватиме так довго і так інтенсивно, як це необхідно. Разом ми посилили нашу підтримку в останні кілька місяців, а також створили нові багатосторонні і двосторонні канали для реалізації напрямків зусиль, які ми визначили на конференції в Парижі 26 лютого. Ми також перебуваємо в процесі доповнення та збільшення нашої підтримки. У найближчі кілька днів у мене буде можливість, і ми обговорювали це з канцлером, повернутися до теми додаткових можливостей і продовження нашої допомоги Україні”, – заявив Макрон.

Він зазначив, що є чіткі рамки дій, які полягають у тому, щоб “підтримувати Україну і робити все необхідне доти, доки це необхідно”.

“Я вже говорив про це кілька разів. І в мене буде можливість, коли президент Зеленський приїде до Франції на День Д (святкування 80-річчя висадки в Нормандії, – ред.) наступного тижня, прийняти його і в цей час дуже конкретно розповісти про те, що ми збираємося робити. Але я не буду коментувати неузгоджені повідомлення”, – додав президент Франції.

Макрон нагадав, що неодноразово говорив про мир, бо вважає, що “це наша мета”.

   “Україна разом зі Швейцарією виступила з ініціативою організувати конференцію, яку вона сама назвала мирною. Так що я думаю, що “капітуляція” – невдале формулювання. “Мир” не означає капітуляцію України. Це дуже важливий момент, тому що сьогодні в Європі, у всіх наших країнах є лжепацифісти. Ба більше, якщо слідувати голосу президента росії, то він теж каже “Я за мир”. І все ж таки вони захопили силою території. Це не мир. Це не наше бачення миру. Я говорив це раніше і скажу знову: мир може бути тільки міцним, а це означає повагу до міжнародного права”, – пояснив він.

Французький лідер додав, що також не думає, що хтось вірить у те, що мир може бути досягнутий лише силою зброї.

   “Тому в нас є простий принцип, який полягає в тому, що ми виступаємо за переговори, але за умови, що рішення щодо них ухвалюють обидві сторони, зокрема українці, і що вони відбуваються на умовах, які є бажаними та хорошими для них, що вони не нав’язуються їм. Це протилежність капітуляції”, – сказав Макрон.

При цьому французький президент наголосив, що рамки дій Франції в Україні залишаються незмінними.

   “Ми підтримуємо Україну в опорі та захисті своєї території і не хочемо ескалації. Це ті ж самі рамки, в яких ми хочемо діяти. Що змінилося, так це те, що рф адаптувала свої дії. Україна зазнає нападів з баз у росії. Як же ми пояснимо українцям, що їм не дозволяється атакувати точки, з яких запускаються ракети? Фактично ми говоримо їм, що постачаємо зброю, але не дозволяємо захистити себе. Ми вважаємо, що їм має бути дозволено нейтралізувати військові об’єкти, з яких було випущено ракети, і, по суті, військові об’єкти, з яких було атаковано Україну. Але ми не повинні дозволяти їм вражати інші цілі в росії. Я думаю, ми можемо це зробити, якщо дійсно хочемо досягти нашої мети. І я думаю, що можу сказати, що, по суті, ми не йдемо на ескалацію, оскільки саме росія організовує ескалацію”, – резюмував Еммануель Макрон.

Нагадаємо, як повідомляла група ІС, Парламентська асамблея НАТО закликала держави Альянсу дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території рф.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ