Сьогодні, 29 травня, світло не вимикатимуть

Григорій Давиденко 29.05.2024 279

  В середу, 29 травня, електроенергію в Україні не вимикатимуть. Цю приємну новину повідомила пресслужба "Укренерго".

"При зміні ситуації в енергосистемі про застосування заходів обмеження споживання повідомлятимуть додатково", - додали в компанії.

   Через удари агресивних сусідів по об'єктах енергетики у травні в Україні знову почали вимикати світло. Обмеження електропостачання пов'язані з дефіцитом в енергосистемі.

  Із 22 березня по 8 травня війська ерефії п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції.
   Від цього моожуть бути різкі перепади напруги. Як пояснюють енергетики компанії "Ясно", "Будь-який стрибок, через який напруга в мережі стає вище 240 вольт, шкідливий для домашньої техніки. Перепади на 10-25% скорочують термін служби приладів майже вдвічі. Вони можуть призвести до виходу з ладу. Стрибок напруги до 300 вольт виводить з ладу блоки живлення, керуючі та сенсорні панелі, електродвигуни, мережеве обладнання".
    Як відомо, Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш засудив масований повітряний удар росії по цивільній і енергетичній інфраструктурі України 21 березня 2024 року. Гутерріш наголосив, що напади на цивільних осіб та цивільну інфраструктуру порушують міжнародне гуманітарне право. "Вони неприйнятні і повинні негайно припинитися", - зазначається у повідомленні.
   Але ж звернення, навіть майже 200-т країн Організації Об'єднаних Націй, на потомків лаптєногих пращурів не діють. От коли б ООН звернулося до військ НАТО з проханням захистити східний кордон України від ударів рашистських ракет, це було б якраз те, що треба.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ