Країни НАТО готові надавати Україні зброю доти, доки необхідно, - Столтенберг

За матеріалами інтернет-видань 23.06.2022 360

 

Переглянути оригінальне зображення
Гаубиця "Краб", Польща, яка надходить ЗСУ для приведення до тями московських фашистів.

Широкомасштабна загарбницька війна рф в Україні спонукає світ до потужних заходів стримування агресора. Генсек НАТО Єнс Столтенберг наполягає на тому, що союзники по Альянсу спроможні продовжувати постачати Україну зброєю стільки, скільки потрібно. 

Про це він заявив на заході, організованому Politico, пише "Європейська правда".

За словами Столтенберга, союзники по НАТО мають "політичне і моральне зобов'язання" не припиняти постачання зброї.

"Так довго, наскільки це потрібно, весь мій месидж полягає в тому, що ми повинні бути готові до довгого шляху. Я не можу точно сказати, скільки триватиме ця війна. Але я просто кажу особам, які ухвалюють рішення в столицях НАТО… що ми маємо політичний і моральний обов’язок надавати суттєву підтримку протягом тривалого часу", - сказав генсек НАТО.

"Ми повинні підтримувати постачання сучасних озброєнь, важких озброєнь, як це вже давно роблять союзники по НАТО, а також ту роль, яку НАТО може відіграти у забезпеченні підтримки", - підкреслив Столтенберг. 

Він наголосив, що війна в Україні фактично розпочалася ще у 2014 році, коли росія анексувала Крим та організувала бойовиків на сході України.

Столтенберг підкреслив, що війна в Україні може  бути довготривалою.

"Ми, союзники по НАТО, були і повинні продовжувати бути готовими до довгострокової перспективи, тому що не можемо дозволити путіну в якомусь сенсі побачити, що він винагороджений за жорстоке застосування сили", - сказав генсек.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ