КРИМІНАЛ ЧУЖИМИ РУКАМИ: ЯК ЗАМОВЛЯЮТЬ ХОЧ І НЕ ВБИТИ, АЛЕ ПОКАЛІЧИТИ

За матеріалами інтернет-видань 06.09.2024 99

...

Уляна ГЛІБЧУК.

 

ЖИВЕШ, п’єш вранішню каву, будуєш плани на день і гадки не маєш, що тебе хочуть якщо не зжити зі світу, то покалічити так, що сам попросишся на той світ. Уже пішов відлік часу, навіть гроші внесено за той тяжкий гріх… І не кимсь чужим, а людиною, з якою жили під одним дахом і каву пили… Страшно, зловісно? А на Полтавщині планувалося кілька замовних злочинів, але, до честі правоохоронців, їм не судилося статися.

У першому випадку на злочинну доріжку став 39-річний мешканець Кременчука — покидьок заплатив 40 тисяч гривень найманцю, аби той скалічив його дружину та її родичку. Все продумав, щоб відвести від себе підозру.

Начальник обласної поліції Євген Рогачов розповів: «Ми отримали оперативну інформацію, що чоловік планує завдати тяжких тілесних ушкоджень своїй 34-річній дружині та її 37-річній сестрі, щоб позбавити їх можливості самостійно пересуватися. Істинні наміри він хотів замаскувати під розбійний напад, нібито вчинений із метою пограбування і привласнення цінностей. Щоб запобігти вчиненню тяжкого злочину та викрити замовника, була організована спеціальна операція поліції спільно з УСБУ та прокуратурою області. Фігуранту вже вручили підозру у замаху на спричинення умисних тяжких тілесних ушкоджень та обрали запобіжний захід — тримання під вартою».

Друга зловмисна ідея об’єднала 62-річну жінку та її 37-річного сина: вони взялися помститися чоловіку, на якого тримали образу, і знайшли молодика, який за 500 доларів США погодився його покалічити. Про планування злочину дізналися оперативники Управління карного розшуку обласної поліції та завадили його реалізації спільно зі слідчими поліції особливого призначення. Під час спецоперації право-охоронці викрили замовників злочину.

Фігурантів затримали, повідомили в поліції. Розпочато досудове слідство за ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України: готування до спричинення умисного тяжкого тілесного ушкодження. Санкція статті передбачає від 7 до 10 років ув’язнення.

                                                                             Газета "СІЛЬСЬКІ ВІСТІ"

 

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ