Ланам Дніпропетровщини під кукурудзою найбільше не вистачає калію

За матеріалами інтернет-видань 14.08.2024 126
Ланам Дніпропетровщини під кукурудзою найбільше не вистачає калію
Фахівці Ukravit Institute проаналізували, які дефіцити живлення має кукурудза в різних регіонах, і радо діляться цією інформацією.
 
🌽 В зоні Полісся культура найбільше потребує калію – на рівні 50%. Дещо менша нестача в кукурудзи у міді, цинку, магнії, кальції та сірці – 40% і борі та азоті – 30%; 10% – у фосфорі.
🌽 40% зразків, досліджених в Лісостепу, потерпають від нестачі цинку та калію; 30% – міді, бору, магнію, кальцію, сірки; 20% – азоту, 10% – фосфору, марганцю, заліза.
🌽 Рослини Помірного степу найбільше характеризуються дефіцитом калію – 40%. 30% зразків рослинного матеріалу потребують заліза та магнію, 20% – міді, азоту, цинку, бору, марганцю, кальцію, сірки та фосфору.
🌽 Щодо Сухого степу, то в цій зоні найбільша проблема спостерігається із залізом і калієм – їх не вистачає 30% досліджених рослин. 20% зразків вимагають поповнення дефіциту міді, азоту, магнію, цинку, бору, марганцю, кальцію, сірки та фосфору.
 
Дізнатися більше про забезпеченість кукурудзи елементами живлення можна замовивши дослідження: https://cropcare.institute/rosliniy_material

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ