Литва передасть Україні засоби ППО, ракети та боєприпаси

За матеріалами інтернет-видань 24.08.2024 117
Литва передасть Україні засоби ППО, ракети та боєприпаси

   Литва оголосила про новий пакет оборонної допомоги для України.  Зокрема у ньому будуть засоби ППО, ракети та боєприпаси.

Про це повідомила прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте.

   Автор: Анастасія Чернякович, "Громадське радіо".

«Щоб допомогти 🇺🇦 відправити 🇷🇺 мешканців туди, де вони належать, 🇱🇹 до вересня поставити новий пакет систем протиповітряної оборони малої дальності та ракет, а також антидрони, гармати, боєприпаси та обладнання».

   Окрім того, до кінця осені Литва передасть Україні вже понад 5000 дронів. Також виділить 35 мільйонів євро на закупівлю радарів і обладнання для розмінування.

   Шимоніте наголосила, що цьогоріч уряд Литви виконає або навіть перевищить виконання зобов’язання щодо витрати 0,25 ВВП на безпекову допомогу для України.

«Я закликаю всіх наших партнерів і союзників взяти на себе зобовʼязання в цій же меті», — додала премʼєрка.


   Нагадаємо, премʼєр-міністерка Литви прибула до Києва та виступила з привітанням на урочистому заході з нагоди Дня Незалежності України. Вона говорила українською й наголосила, що литовці будуть на кожному кроці з українцями на шляху до перемоги.

   Також, державна рада оборони Литви ухвалила рішення виділити щонайменше 0,25% свого ВВП на підтримку безпеки й оборони України.

   «Литва продовжуватиме твердо стояти з Україною до перемоги. Ми завжди будемо підтримувати свободу», — сказав глава держави.

   Крім того, Латвія підготувала для України 1 400 безпілотників власного виробництва. Це найбільша партія, яку передавала країна. У межах міжнародної коаліції дронів, Латвія вже передала Україні 3 тисячі БпЛА різних типів. Міністр оборони Латвії  також наголосив, що Латвія продовжить підтримувати Україну до перемоги.

   У січні Латвія взяла зобов’язання вести коаліцію дронів у межах Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

   Нині у коаліції безпілотників 14 країн — Латвія, Україна, Велика Британія, Австралія, Данія, Франція, Естонія, Італія, Канада, Литва, Нідерланди, Польща, Німеччина та Швеція.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ