Львівщина частково відшкодовує аграріям вартість насіння

За матеріалами інтернет-видань 23.12.2022 375
Львівщина частково відшкодовує аграріям вартість насіння

Львівщина -  єдина область в Україні, де діє програма підтримки сільського господарства. Бюджет на 2023 рік збільшено до 34,2 млн. грн. Минулого року він сягав 27 млн. грн.
За словами директорки департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Тетяни Гетьман, у ході наступного року область продовжуватиме фінансово підтримувати аграріїв, а саме у використанні ними  високоякісного посівного матеріалу.

"Насіння є першим елементом технології вирощування сільськогосподарських культур, від якого залежить продуктивність посівів та ефективність всіх наступних технологічних заходів і витрат на вирощування", - зазначила Тетяна Гетьман.

На 2023 рік  затверджено програмою часткове відшкодування вартості придбаного та висіяного в поточному році високорепродукційного насіння в сумі 1200,0 тис.грн. Відшкодуванню підлягає вартість насіння гречки, проса, олійного льону, квасолі, гороху, вики, бобів, гірчиці, редьки олійної, капусти (білокачанної, броколі, брюсельської, цвітної), столового буряка, моркви, цибулі, гарбузів, кабачків, патисонів, баклажанів, а також огірків, помідорів, перцю (які вирощуються у видкритому грунті) не нижче першої репродукції або першого покоління гібриду в розмірі до 50 % вартості насіння, але не більше ніж 50,0 тис. грн одному суб’єкту підприємництва.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ