Марія Берлінська є прикладом для пошуку свого місця на війні

За матеріалами інтернет-видань 23.03.2024 342
Марія Берлінська. Фото: Facebook
     Марія Берлінська,
керівниця Центру підтримки аеророзвідки

  Автор: Ярослав Ажнюк, підприємець, засновник Petcube, TheFourthLaw

   Щойно Українська правда зробила чудовий спецпроєкт — УП 100 сила жінок. Про сто Берегинь України. Мені випала честь написати до нього про Марія Берлінська.

   Нижче — мій текст про Марію. А потім — зазирніть на УП почитати і про інших героїнь проєкту.
    Марія Берлінська вже десять років (!) послідовно й системно формує в суспільстві спроможність давати відсіч ворогу.
  Співзаснована нею спільнота Victory Drones стала одним із ключових комунікаційних середовищ для виробників та інженерів. Саме ця спільнота створила для найкращих інженерів та військових України потужний механізм мотивації, рекрутингу, навчання, знайомства та повної реалізації своїх спроможностей.
   Марія побачила потенціал безпілотних систем і технологій XXI століття на фронті задовго до того, як це стало затребуваним і модним. Власне, зокрема їй ми маємо завдячувати тим, що це стало модним, можливим і ефективним.
   Інша, можливо, менш висвітлена сфера її діяльності – міжнародна адвокація зброї. Для того, щоб ми отримали F-16 влітку 2024-го, Марія і низка її однодумців працюють з весни 2022-го. Те саме стосується низки іншої зброї і тез, які звучали, звучать і звучатимуть у західних державних кабінетах.
   Що цікаво, часто люди спочатку дивляться на Берлінську як на людину, яка вимагає неможливого. А згодом вони усвідомлюють, що це не лише можливе, але й необхідне та єдине правильне рішення.
   Марія каже кожному громадянину україни: "Якщо хочете бути готовим до війни, знати, як захищати себе від терору технологіями - зайдіть на Victory Drones на моїй сторінці ФБ чи в інших соцмережах.
Вчимо. Все безоплатно".
   Поєднавши вміння виокремлювати основне та будувати спільноти зі своїм патріотизмом та жертовністю, Марія для багатьох із нас, і для мене зокрема, стала великим натхненням і прикладом того, як знайти своє місце на війні.
Бажаю здоров'я, Маріє!
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ