Більше п'яти годин оперували під мікроскопом

Микола Ясень 23.03.2024 384

У Дніпрі рятують 55-річного Захисника з пораненнями голови

Оперували понад п'ять годин під мікроскопом: у Дніпрі рятують 55-річного Захисника з пораненням голови

Аби розуміти і нагадувати, що в Україні триває війна, нав"язана рашистськими окупантами, варто гадаємо побувати в обласній клінічній лікарні імені Мечникова. Там зараз рятують 55-річного Захисника, який був тяжко поранений на Донеччині біля Торецька.

Потерпілий родом з села Коршів Рівненської області, а отримав у бою з здичавілими загарбниками вогнепальне осколкове проникаюче черепно-мозкове поранення лобної ділянки. Там же на Донеччині в Дружківці йому надали першу хірургічну допомогу, а після воїна негайно доставили у Дніпро до лікарні Мечникова.

Повідомляють наступне: професор Андрій Сірко та американський нейрохірург Алекс Валадка оперували його під мікроскопом понад п’ять годин. Про це уже розповів Інформатор з посиланням на публікацію Сергія Риженка, головного лікаря Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова.

“Ігор після поранення втратив змогу сприйняття зверненої мови, не міг говорити, навіть називати своє ім’я. Зараз ще в реанімації. Почав казати перші слова і активно відновлюватись”, – йдеться у пості Сергія Риженка.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про рятування воїна, який втратив всі кінцівки та отримав важкі поранення також голови. Після 11 діб коми тут, у лікарні Дніпра прийшов до тями ще один тяжкопоранений боєць. Повідомляв Інформатор і про рятування 19-річного хлопця, в будинок якого влучила ракета. То у кого сьогодні складається враження, що війна якщо й тривває, то десь, і тому можна залишатися спокійним, а то й байдужим, дійсно радимо бодай цікавитися, як медики Дніпра щодня та день і ніч практично повертають до життя потерпілих українських воїнів-захисників України.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ