«Мертві душі» в новій сучасній інтерпретації

Микола Ясень 15.03.2024 385

А точніше у Миколаєві спіймали ділків, які торгували приватними даними про померлих

15 Березня 2024

У Миколаєві спіймали ділків, що торгували приватними даними про померлих

Таке враження складається, що нині ласі жити на дурничку ледве не змагаються між собою у вигадуванні найрізноманітніших, яких завгодоно, часом несподіваних і "оригінальних" способів наживатися. Цим  в тму числі переймаються стражі правопорядку у погонах. Судіть самі: Державне бюро розслідувань викрило у Миколаєві двох колег-правоохоронців, які... продавали ритуальному агентству інформацію про щойно померлих громадян з оперативної закритої державної бази даних.

У пресслужбі ДБР пояснюють так: власниця та два співробітники одного миколаївського ритуального агентства вирішили в такий спосіб «обійти» конкурентів. Вони купували у довірених правоохоронців конфіденційну інформацію щодо померлих з адресами та контактами родичів.
 

І справлялися з їхніми замовленнями "бійці" правохахиисного фронту блискуче. У ДБР зафіксували випадки, коли уже за 3 хвилини після того, як люди повідомляли про факт смерті когось з рідних, до них телефонувало агентство й пропонувало свої послуги. 

І хочете вірте, хоче не вірте -  задокументовано майже 700 фактів "збуту" правоохоронцями інформації за винагороду. Так що "бізнес" був налагоджений з розмахом. А дані за одного померлого коштували близько тисячі гривень, а то й більше. Що давалося, ясна річ, взнаки на собівартості похорон.

Зараз чотирьом ділкам уже повідомили про підозру у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом та порушенні недоторканності приватного життя, вчиненому організованою групою. А готується підозра й п'ятому фігурантові, який працює у ритуальному агентстві.

Спійманих правоохоронців після службового розслідування звільнили з посад. Стверджують, що на них може чекати до 5 років ув’язнення.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ