Мета росармії - створення «буферної зони»

За матеріалами інтернет-видань 16.05.2024 480

Це замість глибокого просування на Харківщині — ISW

Лінія фронту на півночі Харківщини. Ілюстрація: deepstatemap.live

Темп наступальних операцій росармії на півночі Харківської області продовжує знижуватися. Проте війська рф можуть продовжувати атакувати українських захисників з російської території. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), інформує FREEДОМ.

Президент України Володимир Зеленський та українські військові повідомили, що українські сили частково стабілізували ситуацію на півночі Харківської області.

Російські сили намагаються домогтися тактичних успіхів у районі Лук’янців і Вовчанська, щоб створити плацдарми для подальшого просування, але українські контратаки й удари артилерії та безпілотників не дають російським силам закріпитися в цих районах.

Сили оборони України побудували першу і другу лінії оборони приблизно за 12-13 і 20 км від кордону з рф.

За оцінками аналітиків ISW, російські сили просунулися не більше ніж на 8 км від кордону на півночі Харківської області.

“Російські сили, що діють на території Росії, можуть легко завдавати артилерійські удари по українських оборонних позиціях поблизу міжнародного кордону, а заборони Заходу на використання наданих західних систем озброєння для ударів по тилових російських районах через кордон роблять потенційні стаціонарні українські оборонні позиції поблизу кордону вразливими”, — ідеться у звіті.

Аналітики вважають, що наразі, найімовірніше, пріоритетом росармії є створення “буферної зони”, а не глибоке проникнення в Харківську область.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ