В Україні заморозки вразили до 30 % урожаю яблук

За матеріалами інтернет-видань 16.05.2024 465
В Україні заморозки вразили до 30 % урожаю яблук

   У більшості країв України відзначаються низькі нічні температури упродовж майже цілого тижня. Це мало великий вплив на рослини плодово-овочевої продукції. Про це повідомляє EastFruit.

   Автор: Дмитро Мухін.

  У різних частинах України зафіксовані мінусові температури від -2°С та нижче. Експерти з EastFruit звернулися до місцевих фермерів, щоб дізнатися про наслідки цих морозів для сільськогосподарського сектору.

   Нічні температури в західних областях країни знизилися до -5°С за останні кілька днів, що деякі фермери вважають критичним для ранніх сортів фруктових і ягідних культур.

Quote«Водночас незначний збиток було відзначено і на насадженнях пізніх культур у вищезазначеному регіоні. У східних областях України садівники повідомляли про втрати понад 30% майбутнього врожаю яблук і ще більш суттєві пошкодження насаджень груш. Точкової шкоди плодоовочевим насадженням завдали останні заморозки в Дніпропетровській, Полтавській та Запорізькій областях країни. Нічні температури в цьому регіоні опускалися до значень -3°С, що знаходиться на межі критичного рівня для пагонів рослин», – йдеться у повідомленні проєкту.

   У деяких господарствах повідомили про практично повну втрату майбутнього врожаю слив та 50% втрати майбутнього врожаю черешень. Також зафіксовано втрати майбутнього врожаю огірків, кабачків і капусти середніх сортів. Фермери планують знову пересаджувати капусту, оскільки є ще час для нової вегетації.

   Синоптики передбачають мінусові нічні температури повітря на більшій частині України ще упродовж кількох днів. Вони також прогнозують, що після цього настане тепліша і сприятливіша погода для рослин. Проте наразі ризик для фруктових, ягідних і овочевих насаджень в Україні ще залишається.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ