Ми хочемо, щоб у ЄС почули українського фермера, - Віталій Коваль

За матеріалами інтернет-видань 19.10.2024 51
Ми хочемо, щоб у ЄС почули українського фермера, - Віталій Коваль

Наразі найскладніший «фронт»  взаємодії з ЄС – аграрний. Понад  2 тисячі нормативно-правових документів, які треба адаптувати до єврейських вимог, стосуються агросектору. Від розміру кліток в птахівництві - до збору молока та поводження з тваринами. Але в процесі євроінтеграції важливо не втратити національний інтерес. Зазначив Віталій Коваль, Міністр агрополітики.
На його думку, важливо поважати право ЄС, але й обґрунтовувати свою раціональну позицію.

"Ми хочемо, щоб у ЄС почули українського фермера. Тут важлива підтримка українських аграріїв та асоціацій, які можуть безпосередньо  спілкуватися з європейським колегами та пояснювати їм, що ми – їхні партнери», - зауважив Міністр.

 

Віталій Коваль зазначив, що дуже важливо розвіювати  негативні міфи про український агросектор. За його словами, наразі найбільший ринок експорту української агропродукції – європейський, куди постачаються 57% сільгосптоварів. Це потужний  ринок. Сьогодні ЄС – четвертий експортер агропродукції у світі. З Україною ЄС стане потужним гравцем на ринку продовольчої безпеки. Водночас для України цікаві ринки країн  Африки та Південно-Східної Азії.

 

Міністерство аграрної політики та продовольства України 

 
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ