Мита на експорт продовольства з ерефії дадуть Україні до 42 мільярдів євро

За матеріалами інтернет-видань 04.06.2024 310
Міністри торгівлі ЄС напередодні звернулися до Єврокомісії з проханням розробити план введення мит
Експорт зерна до ЄС

   Євросоюз розглядає можливість введення тарифів на російський імпорт на суму до 42 млрд євро, який досі не підпадав під санкції, запроваджені блоком у відповідь на повномасштабну війну. Про це повідомляє The Financial Times, пише "АгроПоліт".

   Міністри торгівлі ЄС звернулися до Єврокомісії з проханням розробити план введення мит на товари, які не підпадають під санкції, такі як харчові продукти, ядерне паливо та медикаменти. Згідно з планом, доходи від цих мит мають бути спрямовані на підтримку України. Ініціатива була висунута Швецією.

Рішення стало доповненням до схвалених міністрами тарифів на зернові та олійні культури з рф та Білорусі, які набудуть чинності 1 липня. Ці тарифи запроваджені у відповідь на різке зростання імпорту з цих країн.

   Хоча більшу частину торгівлі ЄС з росією було зупинено після вторгнення в Україну, деякий імпорт все ще дозволений. Це пов'язано або з відсутністю альтернативних постачальників, або з побоюваннями щодо можливих збоїв на світовому ринку.

   ЄС вже встановив високі тарифи на російську пшеницю — 95 євро за тонну, що фактично робить її експорт нерентабельним. Однак блок не став запроваджувати додаткові санкції, щоб не дати росії підстав для звинувачень у тому, що ЄС перешкоджає експорту продовольства до країн, що розвиваються.

Як писав AgroPolit.com, мито на зерно з рф та Білорусі в ЄС підвищать у липні. Також Україна має показали ЄС, наскільки ризикованою є робота наших фермерів під час війни.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ