МІТИНГАМИ ТА ПІКЕТАМИ НЕ ВИЙШЛО, ТАК СУДОМ ВДАЛОСЯ

Микола Ясень 05.10.2024 37

У Дніпрі суд зобов'язав міськраду розглянути місцеву ініціативу про перерозподіл грошей бюджету на користь ЗСУ

  5 жовтня 2024 року

міськрада, Дніпро, петиція, суд

Міська рада Дніпра. Суспільне Дніпро

У Дніпрі суд зобов'язав міськраду розглянути місцеву ініціативу про перерозподіл грошей бюджету на користь ЗСУ.

Про це написав керівник "Платформи Громадський контроль" Денис Селін.

ЧИ ТРЕБА НАГАДУВАТИ ПРО МІТИНГИ ТА ПІКЕТИ, КОТРІ СПЕРШУ ЩЕ ВОСЕНИ МИНУЛОГО РОКУ ВИРУВАЛИ ПІД СТІНАМИ, А ТОЧНІШЕ ПІД ПАРАДНИМИ ДВЕРИМА ДНІПРОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, ПОТІМ ЖЕ ПРОДОВЖИЛИСЯ І НА ПОЧАТКУ НИНІШНЬОГО. ЛЮДИ ВИМАГАЛИ ВІД МІСЬКОЇ  ВЛАДИ ПРИПИНИТИ ЗАМАЗУВАТИ ЇМ ОЧІ ЧИСЛЕННИМИ РЕМОНТАМИ СКАЖІМО ТРОТУАРІВ І ВУЛИЦЬ, А КРАЩЕ БІЛЬШЕ КОШТІВ ПЕРЕРАХОВУВАТИ НА ПОТРЕБИ ЗБРОЙНИХ СИЛ, ЩЕ ТОЧНІЩЕ - НА ПОТРЕБИ ВОЄННИХ ДІЙ З ОКУПАНТАМИ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ. ГАДАЄМО, ЩО НЕ ЗАБУЛИСЯ ГОРОДЯНИ, ЯКИМ ЧИНОМ ВІДРЕАГУВАВ НА ЦІ ЇХ ДОМАГАННЯ МІСЬКИЙ ГОЛОВА БОРИС ФІЛАТОВ. ЩОБ НЕ ЦИТУВАТИ ЙОГО НЕ КРАЩІ СЛОВА, СКАЖЕМО, ЩО ДУЖЕ РОЗГНІВАВСЯ ТОДІ БОРИС АЛЬБЕРТОВИЧ, НЕ СТРИМАВСЯ І ЗІРВАВСЯ, ЩО Ж, ТРАПЛЯЄТЬСЯ, ВСІ МИ ЛЮДИ. ІНША РІЧ, ЩО НЕ МОЖЕМО ЗМОВЧАТИ ОСЬ З ЯКОГО ПРИВОДУ: МІТИНГУВАЛИ ТА ПІКЕТУВАЛИ МІСЬКУ РАДУ ПЕРЕВАЖНО БАТЬКИ І БЛИЗЬКІ ТА РОДИЧІ ТИХ, ХТО ПЕРЕБУВАВ НА ФРОНТІ АБО Й ЩО ЩЕ ПЕЧАЛЬНІШЕ ЗАГИНУВ ЗА БАТЬКІВЩИНУ. ЦЕ РАЗ, А ДРУГЕ МІТИНГУЮЧІ НЕ ПРИХОВУВАЛИ, ЩО ЇМ ЯСНО, ЯК В БОЖИЙ ДЕНЬ - ЗАБАГАТО ВИКИДАЄ МІСЬКА ВЛАДА БЮДЖЕТНИХ ГРОШЕЙ ЗАДЛЯ ВЛАСНОГО ПІАРУ, А ЩЕ БІЛЬШЕ АБИ ЇХ "ПИЛЯТИ", СЕБТО ПЕРЕПОЛОВИНЮВАТИ ТА ПЕРЕРОЗППОДІЛЯТИ І У СВОЇ ЧИ ЧИЇСЬ КИШЕНІ.

І ОСЬ ЛІДЕР АГЕНСТВА "АНТИКОРУПЦІЙНА ПРАВОЗАХИСНА РАДА" ДЕНИС СЕЛІН ЗАЗНАЧИВ, що на користь вимогам мфістян судовий позов подала дружина військового. До цього, за його словами, окрім петиції про перерозгляд бюджету у 2023 році, містяни зібрали понад 250 "живих" підписів.

"Вимоги людей були подібні, що треба більше допомагати ЗСУ і менше витрачати на піар міськради та підтримку диких КП. Кожного місяця перевиконання бюджету Дніпра становить близько 250 млн грн. Якби 50% цих коштів йшло на ЗСУ, то це кожного місяця додавало 100-125 млн грн", — написав Селін.

Суд визнав протиправною бездіяльність міськради та зобов'язав розглянути ці питання на наступному засіданні сесії.

"Визнати протиправною бездіяльність Дніпровської міської ради під час проведення сорок пʼятої чергової сесії міської ради VIII скликання, що виявилась у не розгляді та не винесені на голосування питання місцевої ініціативи від 02.12.2023 року "Про внесення змін до Бюджету міста на 2024 рік та зупинення проведення подальших тендерів щодо рекламно-маркетингових послуг за рахунок місцевого бюджету", — йдеться у рішенні суду.

Що відомо про судові рішення про перерозподіл бюджету

Напередодні суд визнав протиправною бездіяльність міськради, яка не розглянула петицію про збільшення в бюджеті видатків на підтримку армії та зобов'язав розглянути її. Активісти виграли суд першої та другої інстанції.

Рішення на користь громадської організації ухвалив Дніпропетровський окружний адміністративний суд від 28 травня, а також Третій апеляційний адміністративний суд від 15 серпня. У ньому йдеться про нерозглянуту електронну петицію, зареєстровану 2 грудня 2023 року, у якій активісти просили міську раду Дніпра збільшити фінансування на ЗСУ.

Що відомо про акції "Гроші на ЗСУ!" у Дніпрі

Раніше, зокрема у грудні 2023-го та лютому 2024-го року, під міськрадою Дніпра відбулася низка акцій під гаслом "Гроші на ЗСУ!". Учасники вимагали від влади перерозподілити кошти з міського бюджету на допомогу Силам оборони України.

У Дніпрі апеляційний суд зобов'язав міськраду розглянути петицію про перерозподіл грошей бюджету на користь ЗСУУ Дніпрі апеляційний суд зобов'язав міськраду розглянути петицію про перерозподіл грошей бюджету на користь ЗСУ

"Гроші на ЗСУ!". У Дніпрі містяни зібрались на акцію під будівлею міськради"Гроші на ЗСУ!". У Дніпрі містяни зібрались на акцію під будівлею міськради

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ