На Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Лиманському напрямках ворог атакує, -- Генштаб

За матеріалами інтернет-видань 04.04.2023 339
На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі
     Слава Україні! Розпочалася чотириста п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.
    Упродовж минулої доби противник завдав 3 ракетних та 21 авіаційного удару, здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню.
     Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Завдяки злагодженим діям підрозділів Сил оборони України та героїзму кожного воїна, протягом минулої доби було відбито 69 атак окупвнтів. Найзапекліші бої тривають за населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.
      На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено.
російська федерація і надалі використовує повітряний простір та територію республіки білорусь, її військову інфраструктуру. На білоруських полігонах здійснюється підготовка підрозділів збройних сил російської федерації.
      Зберігається присутність підрозділів противника у прикордонних районах Курської та Білгородської областей.
     На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Невське, Кремінна, Діброва та Серебрянського лісництва.
     На Бахмутському напрямку ворог намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, продовжує його штурмувати. Вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Оріхово-Василівка та Іванівське. Підрозділи сил оборони протягом доби відбили 32 атаки противника на зазначеній ділянці фронту.
    На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії
в районах Новокалинове, Красногорівка, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Мар’їнка, успіху не мав.
    На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Для коригування вогню артилерії активно застосовував БпЛА.
    На Запорізькому та Херсонському напрямках противник активних дій не проводив, нарощував оборонні спроможності.
    У окремих населених пунктах Каховського району Херсонської області, російські окупанти продовжують чинити тиск на місцеве населення. Так, 2 квітня цього року, людям було заборонено залишати помешкання і виходити з дому. Протягом доби були зачинені усі громадські місця: торгові центри, магазини, лікарні, тощо. У окремих селах зазначеного району, пенсіонери і далі потерпають від знущань загарбників . Для отримання пенсій необхідно вистояти чергу, грошей вистачає не всім і не в повному розмірі. Разом з тим, за певну винагороду, отримання соціальних виплат стає доступнішим.
    Авіація сил оборони минулої доби завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також було збито ворожий розвідувальний БпЛА, а наші ракетники і артилеристи уразили район зосередження живої сили противника.
      Підтримуймо Збройні Сили! Переможемо!
      Слава Україні!
На зображенні може бути: текст «reHepaлbHий wTa6 3C yKpaeHи iHфopmye npoTRrom 24.02.22-04.04.2023 OPICHTOBHI BTpaTи npoTиBHиKa cKлaли: " лKBAoBaHo oco6oBoro cKлaAy +530 105690 LIQUIDATED PERSONNEL TAHKIB +8 3627 TANKS 6oйoBиx 6poHboBaHиx mawиH +6 6999 ARMOURED PERSONNEL VEHICLE +3/1 2697 /528 apTилepйcbKиx cиcTem pc3B ARTILLERY SYSTEMS MLRS 280 3aco6и nno ANTI-AIRCRAFT WARFARE SYSTEMS 306/291 AIRCRAFT/HELICOPTERS ΛΙΤΑΚΙΒ/ΓΕΛΙΚΟΠΤΕΡΙΒ +15 2207 6nлa onepaTиBHo-TaKTи4Horo piBHR UAV OPERATIONAL TACTICAL LEVEL KpилaTi paKeTи CRUISE MISSILES Kopa6л /KaTepи WARSHIPS/BOATS aBTomo6лbHa TEXHIKA TA uиcTepHи nmm +9 5562 VEHICLES FUEL TANKS 298 cneuaлbHa TEXHIKA SPECIAL EQUIPMENT»
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ