На Буковині в одній з ОТГ викрито махінації із землею на 28 млн. грн.

За матеріалами інтернет-видань 18.08.2022 296
 На Буковині в одній з ОТГ викрито махінації із землею на 28 млн. грн.

Поліцейські викрили групу посадовців, а саме голову ОТГ, старосту округу та державного реєстратора міської ради, в результаті махінацій із землею та зловживанням своїми повноваженнями. Повідомила 18 серпня Національна поліція України.
Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області та слідчі слідчого управління обласної поліції, фігуранти всупереч чинному законодавству без погодження уряду та землекористувача відчужили 329 га землі. Ці землі перебували у користуванні державного підприємства дослідного господарства. Ухваленим рішенням фігуранти безпідставно припинили право постійного користування земельними ділянками та передали їх у комунальну власність ОТГ.
Такими діями державі  завдано збитків на суму майже 28 млн. грн.
17 серпня на підставі зібраних доказів державному реєстратору однієї з міських рад було повідомлено про підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України.
Проводяться заходи задля повідомлення про підозру іншим учасникам оборудки та притягнення винних до відповідальності. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Чернівецька обласна прокуратура, - йдеться у повідомленні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ