На Чернігівщині від власника землі вимагали 50 тисяч доларів

За матеріалами інтернет-видань 02.06.2022 282

Керівник одного з державних підприємств Національної академії аграрних наук України у Чернігівській області   вимагав та отримав 50 тисяч доларів США від представника власника землі. На ній розташоване майно, що тривалий час не використовувалося та раніше належало державній установі. При цьому він погрожував йому перешкодити зміні цільового призначення двох земельних ділянок із земель сільськогосподарського призначення на землі житлової забудови та списанні з балансу державного підприємства об’єкта нерухомості.
Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно цього керівника за фактом вимагання коштів в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 189 КК України).
Його судитимуть, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Головного слідчого управління ДБР.
Відзначено, що  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ